r
Nosalty Logó

Varenyiki krumplis derelye

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Varenyiki krumplis derelye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2871 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    105 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    920.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 2871 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Derelyetésztát készítünk: A liszthez hozzáadunk 3 egész tojást, kb 1 dl vizet, és ízlés szerint sót. Kézzel az egészet jól összegyúrjuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Majd konyharuhával letakarjuk, és pihentetjük 15-20 percig.
  2. A tésztát 1 mm vékonyra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
  3. A krumplit felkockázzuk, és puhára főzzük .
  4. Hagymás zsírt készítünk, és az összetört krumplival összekeverjük.
  5. A tésztára rakunk a töltelékből, félbehajtjuk, a széleit jól összenyomkodjuk, kicsi táskákat formálunk.
  6. Sós vízben kifőzzük.
  7. Hagymás zsírral és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 24002
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta lágysága a hozzáadott víz mennyiségétől is függ, ezért a vizet apránként adagoljuk, míg elérjük a kellő keménységet. Hogy ne száradjon ki a tészta elég, ha egyszerre csak a felét nyújtjuk ki, a többit pedig letakarva tovább pihentetjük. A táskák széleit lenyomkodhatjuk kézzel, vagy villával. De a legszebb, és leggyorsabb eredményt a külön erre a célra kifejlesztett eszközzel érhetjük el. Ennek egyik fele nyitott állapotban a körök kiszaggatására szolgál, míg a másik felébe helyezve, és megtöltve a tésztakorongokat, azokat egy mozdulattal összenyomhatjuk. Természetesen ennél is jobb eredményt érünk el, ha a tészta szélét kicsit megkenjük vízzel, vagy tojásfehérjével. Finomabb ízű lesz a krumpli, ha a vizébe teszünk babérlevelet, esetleg kevés köménymagot. A hagymát pirítsuk barnára, így a krumplival összekeverve érdekes kontrasztot kapunk. De vigyázzunk, ne égessük le, inkább adjunk hozzá több zsiradékot. A vízben kifőtt barátfüleket serpenyőben, kevés zsiradékon megpiríthatjuk, így még érdekesebb ízhatást érünk el. Krumplis-hagymás töltelék helyett készíthetjük darált hússal is. Az apróra vágott, és dinsztelt hagymára rápirítjuk a darált húst, sózzuk, és borsozzuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek