r
Nosalty Logó

Grenadírmars ahogy Tomatotree készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Tomatotree
Grenadírmars ahogy Tomatotree készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1538 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 1538 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát és a krumplit sós vízben - természetesen külön-külön:) - megfőzzük.
  2. Mindkettőt leszűrjük, a krumplit villával vagy krumplinyomóval összetörjük.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon aranybarnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát, sót és borsot, majd beleforgatjuk az összetört krumplit, és végül a tésztát.
  4. Csemegeuborkával, céklával forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 43149
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Grenadírmars ahogy Tomatotree készíti
Tomatotree 261 recept

Különösebb történet nem fűződik hozzá. Nem is csinálom túl gyakran, ezért mindig örülnek neki!:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia!!!!!!!!!!!!! Ne haragudj de nem így kell csinálni!!!!!!!!!!!!!!! Hát már miért kéne a burgonyát sós vízben f?zni?????? Csinálsz egy alapvet?en pöri alapot.Na abban f? a burgi.De köll egy kis szalonna alá,pici kömény,de hagyjuk a f?szerezést!Na ha ez megvan akkor ehhez kevered a tésztát és pirítod meg egy csöppnyit nem???Két lábasban megf?zött ízetlen izé egy pöri alapban?????????????Hát esküszöm nem értem na! Van edény pocsékolás,van két vízben f?tt kaland és ezt keverni?Egy hagymás lében?Na ne! Ok már el?re hallom lesz kiakadás a most nyers hsz-om miatt de..............sajna igazam van !Azért van amit?l kiakadok!A fodros tészta csak hab a tortán !Ismerem a kapható márkákat tudom mir?l beszélek. És kedves NoSalty egy ilyen receptet kiraktok kipróbált receptként?Hát ne má basszus!!!!!!!!!!!!!! Jelentem befejeztem a mondandóm !Lehet kezdeni szidni!Várom!:)Dehogy, de tényleg izé ez...........Sajnálom de ezt hozta ki bel?lem ez a recept!

Csipszi

Szia, csato! Te nem tudsz magyarul? (pöri,burgi,má) Bel?lem meg ezt hozta ki a hozzászólásod. Szia: Ági

Törölt felhasználó

Te csato én nem szidlak, de jegyzem én is a megf?tt krumplit dobom a pritott paprikás hagymára azaz a pörkölt alapra. És baromira nem lesz ízetlen... :) Én a krumpli levest f?zöm úgy ahogyan írod... Soha nem is hallottam arról, hogy így f?zzem meg a krumplit a krumplis tésztához... És semmi bajom a fodros nagykockával :))) Kb ennyi.

Törölt felhasználó

Te csato, amit te írsz az a slambuc!!!!!! :)))) Amit a szerz? az pedig a krumplis tészta ! :))) Ennyi a megfejtés! :) Most olvastam csak el figyelmesen a tiéd... Ez két különböz? étel. :) Csodálkoztam is a krumplis tészta készítési módodon... :))) Mert még az életbe nem találkoztam olyan krumplistésztával, amit így f?znének.. De salmbuccal már igen :)

Törölt felhasználó

Szia Kingaxy!Dehogy!Tök más a slambuc.Most el kell húznom,de berakok/már ha tudok/linkeket,h mi a slambuc!Üdv Csató

Gabys

De jóóóóóóóó....mázli h még senki nem kérdezte meg a tepsiméretet..:PPP , oszt mégis kiakadtál:DD de lehet h romokba leszel, de ez a hagyományos grenaírmars, pórias nevén a: krumplistészta:)) Üdv Gabi

Törölt felhasználó

Nos. El?ször is, tény, hogy én is el?bb készítek egy finom, f?szeres paprikás krumplit rövid lével, majd abba megy a nem túl puhára f?tt tészta, összef?zöm, alápirítok kicsit a t?zön, és már kész is. Ez is két edényes, de nekem így tetszik, így ízlik. Vagyis ez egy harmadik mód a mindent f?szerek nélkül külön, és amindent egybe, f?szerekkel verziókhoz képest. Nagoyn nehezen állom meg viszont, hogy szó nélkül menjek el tényleg a modorod miatt. Bevallom, sokkal-sokkal fiatalabbnak, kb. tininek képzeltelek a nyelvhazsnálatod és stílusod miatt. Tényleg létezik, hogy érett, feln?tt emberb?l indulatokat váltson ki, ha valaki másképp készít el egy ételt, mint ?? És ilyen szavakat is használsz? akkor milyen nyelvi stílus marad a tiniknek:):)? ne haragudj, de én nem értelek, udvariasan és kedvesen is le lehet írni, hogy te nem így készíted, le is írhatod röviden, hogy te hogyan, ezen még sneki nem sért?dött meg, leggyakrabbna a recept kiírójamegköszöni ilyenkor a jó ötletet, és ? is tanult valamit, amit vagy kipróbál, vagy nem. Furcsa, hogy valaki a recepteket k?be vésett és vérre men?en komoly dolgoknak tartja:)

Törölt felhasználó

.

Törölt felhasználó

Na tudtam ezerrel,hogy kapok!Mááááááá!Ne izgulj tudok magyarul!Megmutassam?Na jó,hagyjuk!Ok akkor ez a tuti recept!És eszemben sem volt szidni senkit!De!Akkor most magyarázza meg bármelyik?tök,hogy ebben mi a logika!Várom!

Törölt felhasználó

Pedig ez a legnagyobb problémám,h mibe is süssem!:)

Törölt felhasználó

Lehet utálni engem,lehet vitatkozni de ,h mi a slambuc azt olvassátok el a Wikipédián!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon helyes cikk!És tök világos!Amúgy meg nagyon nem érdekel kinek mi a krumplis tészta!Megláttam ezt a receptet és nekem nem ez!De kinek mi a jó nem?Ok én kezdtem ,én "szóltam"be,és én tudtam,h ez lesz bel?le!Hát nem csalódtam az biztos!Na!Így jó???????És nyelvészetileg is????????Remélem!

Törölt felhasználó

Na most kezd az igazi rumlim lenni!Az,h nálam mi a krumplis tészta az nem vitás.Ezt szoktam meg, ebben n?ttem fel de ez kevés indok lenne .Én egész életemben csak ilyen formában láttam.Mindenkinél!Most beütöttem pusztán mert izgatott a keres?be és nekem is igazam van,meg a receptet feltev?nek is!Na ett?l én még semmi logikát nem látok abban,h fenti recept szerint csináljam.Sajnálom!És igen pontosan tudom,h én vagyok az oka ennek a vitának,és igen én mondtam sarkalatos véleményt!De tudjátok mit?Meghívlak Titeket az "én"krumplis tésztámra sok szeretettel!

Törölt felhasználó

Nehogy már ezen így felhúzd magad... Ha jól látom senkit nem küldött, oda ahova gondoltad, hogy majd küldenek.Nyugi.... :)

Gabys

Köszönjük a meghívást:D Bár nem is tudom, nekem is szólt e, mert mint mondtam nálam is ez "a" krumplistészta. Ha igen, esküszöm lemondok a tepsi méretr?l:PPP Jahhhhhhh nem szeretem a sört, a pezsg?vel kiegyezek. Nem baj???????:))))

baglyo

Kedves csato! Ízetlen lehet egy tréfa vagy egy hozzászólás, mondjuk, de étel sosem, az legfeljebb íztelen. Már csak ezért sincs rendben nyelvészetileg, de problémás az egybe- és különírás, hiányzik még néhány vessz?, valamint szóköz is. Ellenben a felkiáltójelek száma túl soknak t?nik, bár éppenséggel lehet logikus értelme annak, hogy a véleményednek kiabálva adtál hangot. No, és abban is van logika, hogy bekapcsolódtam a szóváltásba: felteszem, szívélyes meghívásod csak azoknak szól, akik ehhez a recepthez f?znek megjegyzés(eke)t... :)

Törölt felhasználó

Szia Baglyó! Ez nyelvtan óra vagy recept? Szeretettel várlak utána iszunk egy sört!Megbeszéljük,hogy tanítasz helyesen írni!Ez így Jó?Nyelvtanilag rendben?A számom:06203545339Üdv Csató

baglyo

Hello, Csató! A végeredményt tekintve, azt hiszem, ez egy elég jól (értsd: ravaszul) kigondolt receptem a sörrel leöblíthet? csato-féle krumplis tésztával való megismerkedésre. :) Köszi a számot! Még meggondolom, szabad-e (vissza)élnem vele... Addig is minden jót (minden jó, ha jó a vége - jó ez ide?), kellemes napot! baglyo

Törölt felhasználó

Kedveskéim! Miért ez a prüszkölés, egy igen egyszer? finomság elkészítése során? Az, hogy vannak akik más égtájon nevelkedve nem láttak még másként f?zni dolgokat, nem azt jelenti, hogy nem lehet finom, ízletes. Én például a ..... krumplis tészta-Pityu-módra ..... úgy csinálom, hogy simán egy paprikás krumplit f?zök, a tésztát mellé f?zöm, és jól összekeverve, a süt?be kissé kiszárítom....és borssal szórom... Mi ebben az annyira hihetetlen?

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ahány ház, annyi szokás. Szokták mondani. :) A lényeg, hogy a végeredmény finom legyen. Én Édesanyámtól úgy tanultam a krumplistészta elkészítését, hogy az olajon megpirított hagymára a karikára vágott nyers (!) krumplit teszem, és néha pici víz hozzáadásával fed? alatt megpárolom és a végén picit oda is kapatom. Persze sóval és rengeteg borssal ízesítem. Ehhez keverem a kif?tt fodros tésztát. Nálunk ennyi :) De kipróbálom így is, ahogy most itt szerepel. Köszönöm. Üdv: Kitti

evamaria47

Vihar egy pohár vízben. Nem értem miért gondolja néhány ember,hogy minden axióma amit mond/amit f?z../ Aki szeret f?zni,az szeret más ízeket is kipróbálni,különben miért is olvasgatná mások receptjeit. Amit még nem értek,hogy hol van ilyenkor a moderátor,aki ezt a stílust megengedi.A hangnem legalább annyira fontos,mint ételkészítéskor a f?szerezés. A krumplis tészta meg minden variációban csak finom lehet.

Tomatotree

Az eszem megáll! Egy napig nem voltam netközelben, és mit látok?! Hogy krumplis tészta ennyi figyelmet még nem kapott, az biztos. :D Engedtessék meg azért elmondanom, hogy én világ életemben ahhoz tartottam magamat, hogy ízlésekr?l és pofonokról nem érdemes vitatkozni. Azt azonban kikérem magamnak, hogy bárki megmondja nekem, mit hogyan KELL sütni, vagy f?zni! Elmondhatja bárki, hogy ? mit csinál másképp, abból más is tanulhat, meg én is. Kísérletezgetni is szabad, próbálgatni mások ízlésvilágát. Én azt gondoltam, amikor csatlakoztam, hogy ez az oldal err?l szól, de nem tudok azonosulni ezzel az öncélú köpköl?déssel, nagykép? észosztással, f?leg, ha az orákulum (nincs ilyen szócikk a wikipédiában, próbálkozhat az idegen szavak szótárában :))) logikát keres abban, hogy miért f?zné úgy, mint más..., amikor csak úgy szereti, ahogy megszokta. Ja, és most kuglófformában sütöttem ;), de legközelebb muffinpapírba teszem!:)) Szolgálati közlemény vége! További szép napot mindenkinek!

Gabys

Kedves Tomatotree:) Els?re mondanám nálam is ez a krumplistészta:) Viszont vedd el? a humorérzékedet. Igazad van, Csato kicsit vehemensen irta le az ? véleményét. DE!!! sokat olvasgattam az ? hozzászólásait, és nekem az jött le bel?le, ami a szívén az a száján (klaviján) kategória. Soha nem tapasztaltam, hogy bárkit is meg akart volna sérteni vagy bántani. Gondolom/remélem ez most sem állt szándékában. Felesleges valóban ez a vihar. Igyuk meg nála a sört/pezsg?t és együk meg az ? krumplistésztáját:) Szerintem bontsuk ki a megbékélés zászlóját is. És máskor legyél netközelben:) várjuk receptjeidet, szép hétvégét:) Gabi

Tomatotree

Kedves Gabys! Ha nem ment volna át: nem vagyok egy karótnyelt típus és a csatabárd sincs kiásva :), csak -mivel a véleménynyilvánítás szabad - szerettem volna én is elmondani az enyémet. Hogy klasszikust idézzek (a férjemet): A konyham?vészet nem a KRESZ, ahol csak egyféleképpen szabad átkelni egy keresztez?désen és aki másképp teszi, az vagy megússza, vagy behorpad. :D És éljen a világbéke! :)) Tomatotree

Gabys

Nahh, így már jóóóóóóóóóóóó:DDD

witch

Kedves Tomatotree! Oriasi, hogy ilyen humorerzeked van! Szeretettel varom a muffinpapiros valtozatot. udv:witch

Tomatotree

Még egy kis finomításra szorul. :)) Üdv. T.

Odzsi

Szia Tomatotree! A mi családunk is így szereti a krumplis tésztát, én is több félét próbáltam, de ez az igazi. További szép napot! B.K.M.

kelemen erzsebet

Szia Tomatotree! Csak meger?sítésként: nálunk is ez a krumplis tészta !

witch

Sziasztok! Egyszer en is ettem egy erdekes kruplis tesztat, nem volt benne se hagyma, se pirospaprika. Szoval tenyleg "csak" krumplis teszta volt. Sot, ha akartok tenyleg valami furcsat hallani, valamelyik nap egy fozos musorban olaszorszagi juhaszok keszitettek krumplis tesztat es egyutt foztek a krumplit a tesztaval. Lehet, hogy elkeszitem es feltoltom a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Olvasóink! Leírnám szép szerényen, hogy én hogyan készítem el a fenti CSUDÁT! Mert az, nagyon ízes és finom. De, hát ahány ház, annyi szokás. El?ször is több vöröshagymát felkockázom, majd zsíron kevés köménymaggal megdinsztelem, kicsi sót is ráhintek, akkor hamarabb dinsztel?dik. Majd rádobom a felkockázott krumplit, s kevés vízzel, zöldpaprikát, nyáron kevés paradicsomot is beleteszek, s DINSZTELEM! Nem f?zöm! Kevés vízzel, mindig kipótolom. Majd félrehúzom, s ráhintem a pirospaprikát. Visszateszem, s ismételten dinsztelem. Amikor már puha a krumpli, akkor összetöröm és forró vízzel (úgy két ujjnyival fedje a krumplit, mert a tésztának fel kell szívnia!) kissé felengedem.Beleteszem az összenyomott fokhagymát is! Pár gerezddel! S, akkor rádobom a SZÁRAZ FODROS TÉSZTÁT, s jól összekeverem. Lefedem, s takarékon tovább f?zöm. Természetesen id?nként megkavargatom, nehogy oda égjen. Amikor kész, akkor beleteszem az egészet egy tepsibe és fels? lángon - megpirítom! ESZMÉLETLENÜL FINOM! Ezzel a módszerrel a tészta beszívja magába a hagymás-paprikás ízt... A kipattogtatott köménymag is ad egy sajátos ízt, s a lényeget még nem is írtam! Amikor ráteszem a száraz tésztát, akkor késhegynyi de valóban annyi, mert er?s, markáns f?szer! - tehát egy icipici ?rölt szerecsendióval meghintem. De NAGYON KEVÉSSEL!!!! Mert ha kicsit több, akkor kiérezni, s éppen ez adja meg azt a különleges, ám megfoghatatlan ízét, amit?l senki nem jön rá, hogy mit?l annyira finom. Ezt teszek a lecsóba, a töltött paprikába, a töltött káposztába, de mindig IRIGYEN, S NAGYON KEVESET!!!!! Erre nagyon oda kell figyelnetek, mert el lehet ám rontani vele bitangul! S, azt nem szeretném! - Nagyapám úgy ette, hogy már a tányérjában a tetején megpirított krumplis tésztára - rátett egy ev?kanál hideg tejfölt. - Sok sikert, jó egészséget, s jó étvágyat hozzá! Nyáron uborka salátával, télen káposztával töltött savanyú paprikával, csalamádéval - királyi étek!

Tomatotree

Köszönöm, hogy megosztottad! Nagyon ízletesnek hangzik, ki fogom próbálni ezt a verziót is! Hát nem csuda klassz, hogy ilyen kis ország vagyunk, és egy egyszer? éteknek is mennyi variációját f?zzük???

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.