Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

GRAVLAX falatok

GRAVLAX falatok
GRAVLAX falatok
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi svéd klasszikus, ami tökéletes vendégváró karácsonykor.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pezsgő, esetleg vodka. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát aprítóba tesszük, és finomra vágjuk. Összekeverjük a sóval, borssal és a vodkával.
  2. A felét egy tányér aljára tesszük, majd ráhelyezzük a lazacszeleteket. A sós keverék másik felét a lazacokra halmozzuk, majd ráteszünk egy másik tányért nehezéknek, ami tökéletesen fedi a halakat.
  3. Legalább 24 órára hűtőbe tesszük.
  4. Ha kész, vékony szeletekre vágjuk.
  5. A mustárt, az ecetet, a sót, borsot, olívaolajat és cukrot jól kikeverjük. A lazacszeleteket a rozskekszekre halmozzuk, majd teszünk rájuk 1-1 kanál mustáros szószt.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 030
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

IKEA

Mióta szakács: 2016.12.13.
17 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: skandináv
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mustáros lazacfalatok, érlelt lazacfalatok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

384
rozsos kétszersült 8 db
lazac 20 dkg
újhagyma 5 db
20 dkg
vodka 30 ml
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
porcukor 0.5 ek
almaecet 1 ek
kapor 1 ek
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint