r
Nosalty Logó

Görögdinnye saláta feta sajttal

RAW
Görögdinnye saláta feta sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

147
Kalória
5.2g
Fehérje
21.1g
Szénhidrát
5.8g
Zsír
256.7g
Víz
22.3g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
16.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    204 micro
  • Likopin
    11783 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2362.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1026.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3531 micro
  • β-crypt
    817 micro
  • Likopin
    47133 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 589 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    2219 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 27 kcal

Elkészítés

  1. Kis kockákra vágjuk a dinnyét, csíkokra vágjuk a bazsalikom leveleket, egy tálban jól összekeverjük.
  2. Leöntjük a balzsamecettel és a citrom levével.
  3. Tálalásig hidegen tároljuk.
  4. Fogyasztás előtt kb 15 perccel hozzáadjuk a chilipelyhet.
  5. Megszórjuk a feta sajttal, ízlés szerint sózzuk.
  6. Hidegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p

Egy étteremben ettem ezt a finomságot.

További receptek

Zöldséges buddha bowl

Januárban sokan átállnak az egészségesebb étkezésre, a nehéz ételekkel teli december után. Most hoztunk egy szuper színes, nagyon finom és roppant egyszerű receptet, ami ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...