r
Nosalty Logó

Görög zöldséges ragu tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Görög zöldséges ragu tésztával
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3677 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    905 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1650 micro
Összesen 1226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4683.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1516 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    2714 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    4949 micro
Összesen 3677 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    581 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy széles, laposabb lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, és megfonnyasztjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Beletesszük a cukkinit, megkavarjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánt, és 3-4 percen át kavargatjuk. Ezután beletesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az oregánót, megkavarjuk, és 30 percig lefedve főzzük.
  2. Kifőzzük a tésztát,nem egészen puhára(al dente) majd nyakon öntjük a zöldséges raguval.
  3. A morzsolt fetát is belekavarhatjuk, vagy tálalhatjuk úgy is, hogy a tészta tetejére szórjuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 22389
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Ajánló

Egy pohár borral vagy fröccsel tálaljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zöldséges raguk tésztával nagyon finomak tudnak lenni. Ezt egy görög receptes könyvből készítettem el. Remélem minenkinek ízlik!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek