r
Nosalty Logó

Görög zöldséges ragu tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Görög zöldséges ragu tésztával
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3677 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    905 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1650 micro
Összesen 1226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4683.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1516 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    2714 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    4949 micro
Összesen 3677 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    581 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy széles, laposabb lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, és megfonnyasztjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Beletesszük a cukkinit, megkavarjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánt, és 3-4 percen át kavargatjuk. Ezután beletesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az oregánót, megkavarjuk, és 30 percig lefedve főzzük.
  2. Kifőzzük a tésztát,nem egészen puhára(al dente) majd nyakon öntjük a zöldséges raguval.
  3. A morzsolt fetát is belekavarhatjuk, vagy tálalhatjuk úgy is, hogy a tészta tetejére szórjuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 22824
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Ajánló

Egy pohár borral vagy fröccsel tálaljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zöldséges raguk tésztával nagyon finomak tudnak lenni. Ezt egy görög receptes könyvből készítettem el. Remélem minenkinek ízlik!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...