Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsópörkölt SüniSüti konyhájából

Borsópörkölt SüniSüti konyhájából
Borsópörkölt SüniSüti konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok helyen belefutottam ebbe az ételbe, és megkívántam, így megalkottam a saját verziómat.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós, lobogó vízben készre főzzük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, és az olívaolajon üvegesre pirítjuk, ekkor adjuk hozzá a felcsíkozott tv paprikát, az őrölt pirospaprikát, és kicsit megpirítjuk.
  3. Jöhet bele a borsó, és öntsük fel a paradicsomlével, majd adjunk hozzá annyi vizet, ami éppen ellepi. Ízesítsük sóval, borssal és a piros arannyal.
  4. Addig főzzük, míg a paprikacsíkok elolvadnak, és a borsó megpuhul.
  5. A keményítőt néhány kanál szafttal csomómentesre keverjük, így keverjük hozzá a pörkölthöz, még egy kicsit rotyogtatjuk, de utána vegyük le a tűzről.
  6. Én adagonként egy kanál tejföllel a tetején tálaltam.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 254
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsópörkölt, borsópörkölt tejföllel, borsós pörkölt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

584
tv paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
paradicsomlé 2 dl
tészta 30 dkg
zöldborsó 30 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
paprikakrém 1 teáskanál
tejföl 3 ek