r
Nosalty Logó

Görög karaj sajtos gratinnel

NS
Görög karaj sajtos gratinnel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A karaj

A gratin

728
Kalória
46.7g
Fehérje
42.7g
Szénhidrát
39.9g
Zsír
196.8g
Víz
169.8g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karaj

A gratin

Összesen 728 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karaj

A gratin

Összesen 2905 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karaj

A gratin

Összesen 153 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 728 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.7 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8668.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2428 mg
  • Nátrium
    3497 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    787 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 2905 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1316 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A karaj

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket, az olívabogyót, a szárított paradicsomot és a krémes fetát, az oregánóval aprítóba tesszük, és turmixoljuk, amíg egy szép színű, krémesen kenhető állagot kapunk.
  3. A kiklopfolt húsra kenjük a krémet, a húst feltekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne essen szét.
  4. Tepsibe rakjuk, és fóliával fedjük, és közepes hőfokon sütjük 15-20 percig, majd levesszük a fóliát, és egy kicsit rápirítunk a húsra.

A gratin

  1. Meghámozzuk a burgonyát, majd a lehető legvékonyabbra szeleteljük, szeletelőkéses gyaluval a legegyszerűbb, majd lereszeljük a sajtot.
  2. Elkészítjük a besamelmártást, a vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, majd (rendhagyó módon, de működik) az 5 dl tejet egyszerre, hidegen öntjük rá. Összeforraljuk, ráreszeljük a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, majd elkezdjük lassan hozzáadagolni a sajtot. Nagyon figyeljünk, hogy ne álljon túlságosan össze.
  3. Egy muffinformában készítjük el a gratint, amennyiben úgy érzékeljük, hogy kevésbé folyós a sajtos besamel, akkor a muffinforma aljára is tegyünk szószt. A szeletelt burgonyát belehalmozzuk, a tetejére ismét a sajtos besamel kerül. Közepes hőfokon addig sütjük, amíg szép barna lesz a teteje. Mivel a krumpli papírvékony, nem kell előfőzni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

A karaj az egyik legkedvesebb húsom. Jó áron, mindig elérhető, kevéssé zsíros, és szinte bármi készíthető belőle. Ez a recept a körete miatt emlékezetes, de a húsos rész is szemöldökemelő. Csak arra kell figyelni, hogy a hús ne száradjon ki, meg arra, hogy eleget csináljunk...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...