Nosalty Logó

Görög grillnyárs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Görög grillnyárs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pácoláshoz

A rétegzéshez

A körethez

Összesen 685 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pácoláshoz

A rétegzéshez

A körethez

Összesen 2053 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pácoláshoz

A rétegzéshez

A körethez

Összesen 99 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 685 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3144.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2053 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A rétegzéshez

A körethez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A friss fűszereket a joghurttal, az olajjal és a citrom kifacsart levével késes aprítóban sűrű szósszá daráljuk, és a felkockázott csirkemellet bepácoljuk 3-4 órára hűtőbe téve.
  2. Ha megpácolódott a hús, a csirkemellet és a vargányát váltakozva nyársra tűzzük (nem túl szorosan).
  3. A megtisztított burgonyát megspricceljük olívaolajjal, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, a citrom reszelt héjával. Összerázzuk a tepsiben, majd fölé helyezzük a nyársakat.
  4. Fóliával letakarva 180 fokos sütőben hőlégkeverésen sütjük 20 percig, majd a fóliát levéve még kb. 10 percig pirítjuk, vagy grillen 1-2 perc alatt szép pirosra sütjük.
  5. Görög salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3695
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Utóbbi időben a nagy rohanásaim közepette előnyben részesítem a könnyen, gyorsan elkészíthető ételeket, amit egyszerre bedughatok a sütőbe, és mire kiveszem, minden kész. Ez egy könnyű étel, akár vacsorára is (akkor azért a krumplit elhagyhatjuk, elég a saláta is). A receptet James Martin oldalán találtam.

Hozzászólások

Hozzávalók

A pácoláshoz

A rétegzéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek