r
Nosalty Logó

Görög darált húsos tészta fetával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Görög darált húsos tészta fetával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2973 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2339.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3105 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9357.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    5001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    937.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    705 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12418 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 2973 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    534 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és fokhagymát meghántjuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, és további 1-2 percig pirítjuk.
  3. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, további 1 percig pirítjuk. Sóval, borssal, fahéjjal, cayenne-i borssal, paprikával és kakukkfűvel fűszerezzük.
  4. Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Felfőzzük. Hozzákeverjük a tejet, a creme fraichet és a tésztát.
  5. Egy tűzálló tálba öntjük. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük, rámorzsoljuk a fetát, és további 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4218
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A giouvetsinak egy gyorsabb változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek