Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög babsaláta

Görög babsaláta
Görög babsaláta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A babot mielőtt megfőznénk, tördeljük kisebb darabokra. Tálaljuk friss lepénykenyérrel. 

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A dresszinghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, mossuk, majd fövő sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük.
  2. A hagymát meghántjuk, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat kettévágjuk. A fehérbab konzervet leszűrjük.  
  3. A dresszinghez az ecetet elkeverjük a sóval, borssal és a cukorral. Hozzákavarjuk az olajat, a végén pedig hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a kakukkfű levélkéket.
  4. A salátához valókat -a feta kivételével- egy edénybe öntjük, meglocsoljuk a dresszinggel, jól összekavarjuk, és legalább 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Tálalás előtt a salátára rámorzsoljuk a fetát, és ezzel is összekavarjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 890
elküldve: 1
receptkönyvben: 176
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

feta sajtos babsaláta, zöldbabsaláta görögösen, fetás babsaláta, babos-zöldbabos saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

440
zöldbab 500 g
lila hagyma 2 közepes db
koktélparadicsom 20 dkg
fehérbab 250 g
fekete olajbogyó 100 g
feta sajt 100 g
1 tk
fehér balzsamecet 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 3 szál