r
Nosalty Logó

Görög babsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Görög babsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A dresszinghez

Összesen 440 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A dresszinghez

Összesen 1766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A dresszinghez

Összesen 126 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2069.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 440 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8279.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    4677 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1212 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    506 micro
  • β-karotin
    3025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3579 micro
Összesen 1766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    367 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

A salátához

A dresszinghez

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, mossuk, majd fövő sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük.
  2. A hagymát meghántjuk, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat kettévágjuk. A fehérbab konzervet leszűrjük.
  3. A dresszinghez az ecetet elkeverjük a sóval, borssal és a cukorral. Hozzákavarjuk az olajat, a végén pedig hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a kakukkfű levélkéket.
  4. A salátához valókat -a feta kivételével- egy edénybe öntjük, meglocsoljuk a dresszinggel, jól összekavarjuk, és legalább 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Tálalás előtt a salátára rámorzsoljuk a fetát, és ezzel is összekavarjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 15448
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A babot mielőtt megfőznénk, tördeljük kisebb darabokra. Tálaljuk friss lepénykenyérrel. 

Hozzávalók

A salátához

A dresszinghez

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek