r
Nosalty Logó

Virslis babsaláta Audrey-tól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Virslis babsaláta Audrey-tól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 944 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3777 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2833.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 944 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.9 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11332.7 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    3241 mg
  • Vas
    95 mg
  • Magnézium
    1628 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    2766 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3170 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 3777 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a virslit, majd vágjuk karikákra. A lilahagymát pucoljuk meg, és vágjuk vékony csíkokra.
  2. A leszűrt babkonzervet keverjük össze a hagymával, virslivel, joghurttal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Pár órát vagy akár egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pirítóssal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 32961
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel a lencsét nem igazán szeretem, ezt szoktam újévkor helyette készíteni. Persze nem csak szilveszterkor készítem, mert nagy kedvencem lett, mióta először kóstoltam. :) Ráadásul nem is gondoltam volna, hogy milyen egyszerű elkészíteni! Mint megtudtam, eredetileg ez a krémes verzió tejföllel készülne, de joghurttal is finom. Van, hogy fele-fele arányban készítem tejföllel és joghurttal. A virsli minőségén sok múlik, igazi füstölt, juhbeles virslivel a legfinomabb szerintem. Anyukám egyébként ecetesen szokta a virslist babsalátát készíteni, azt is szeretem, de ez klasszisokkal jobb.  

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek