Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombával-mozarellával töltött egybesült fasírt

Gombával-mozarellával töltött egybesült fasírt
Gombával-mozarellával töltött egybesült fasírt
77 perc / előkészület: 15 perc főzés: 12 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is születésnapi összejövetelre készült. Hidegtálként a szeletelt, töltött fasírt alá salátát szórtam, és körbe raktam főtt tojásszeletekkel. A Férjem, aki nem rajong a fasírtért egyébként, ebből kétszer is vett.

hozzávalók / 10 adag

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket összevágva beáztatjuk a tej és víz keverékébe. A vöröshagymát felaprítjuk, és 2 ek olajon üvegesre pároljuk.
  2. A darált sertéshúst egy mélyebb edénybe tesszük, és hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott zsemléket. Hozzáöntjük a megpárolt vöröshagymát, a 2 db tojást, sózzuk, borsozzuk, és majorannát is hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A lilahagymát apróra vágjuk, és 3 ek olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát. (Én most szeletelt gomba konzervet használtam, így azt alaposan lecsepegtettem). Pár perc alatt megpároljuk. Kihűtjük.
  4. A mozzarella sajtot lereszeljük.
  5. Egy lapos edénybe (tálcára vagy sütőpapírra) zsemlemorzsát szórunk. A hús hatodát kilapítgatjuk a zsemlemorzsán, majd középre a gomba harmadát halmozzuk, majd arra a reszelt mozzarella harmadát szórjuk. A darálthús második hatodával befedjük, zsemlemorzsát szórunk rá, és szép hengerré formáljuk.
  6. 2 ek olajjal kikent tepsibe fektetjük. A többi hozzávalót is úgyanúgy készítjük el, így a tepsibe egymás mellett 3 rúd töltött fasírtunk lesz.
  7. 2-3 dl vizet öntünk alá, és 210 fokon kb 50 percet sütjük. Időnként meglocsoljuk a tetejét, és ha kell, még öntünk alá kevés vizet. Szép pirosra sütjük. Körettel nagyon finom ebéd vagy vacsora, de hidegtálként is megállja a helyét.

 


  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 098
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
427 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

töltött fasírt, mozzarella sajtos fasírt, gombával töltött fasírt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-12-23 21:35

Békés, szeretetteli karácsonyi ünnepeket kívánok!
Békés, boldog, egészséget hozó, megértést adó új esztendőt kívánok!
Éva-Anyóca

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2012-12-24 08:35

Kedves Éva-Anyóca!
Én is kegyelemteljes, békés, és boldog karácsonyi ünnepeket, és nagyon boldog egészségben eltöltött új esztendőt kívánok!!! Szeretettel:Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2012-12-26 14:10

Kedves Éva-Anyóca!

Nagyon szívesen!!! Ezekszerint gondolom elkészítetted a töltött fasírtomat. Nekünk is nagyon ízlett. így én is felvettem a gyakrabban elkészítendők közé. Üdvözlettel:Kinga

371
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
zsemle 2 db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tej 1 dl
víz 1 dl
napraforgó olaj 2 ek
zsemlemorzsa 3 ek
gomba 45 dkg
lila hagyma 1 db
napraforgó olaj 3 ek
mozzarella 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek