Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mititei - grillezett román kolbászkák

Mititei - grillezett román kolbászkák
Mititei - grillezett román kolbászkák
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A román eredetű Mitetei a szerb Csevapcsicsa unokatestvére. Lehet előétel hidegen vagy melegen, de megállja a helyét főételként is, sőt party snackként sem az utolsó.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Húsainkat a fokhagyma cikkekkel együtt legalább kétszer daráljuk le. Adjuk hozzá fűszereinket, a szódabikarbónát, az olajunk felét és a langyos hús alaplevünket. (A két utóbbi alapanyag felelős később a kolbászkáink szivacsosságáért.)
  2. Ha van rá lehetőség, az alapanyagokat konyhai robotgép segítségével keverjük össze addig, amíg az összes folyadékot fel nem vette, és az egész egy krémes masszát nem alkot. Ha nincs gépünk, akkor karerősítő kézimunka.
  3. A masszát a legjobb, ha egy napon át hűtőben állni hagyjuk az ízek összeérése miatt!
  4. A kézzel való formázástól egyszerűbb megoldás, ha egy 3 cm lyukszélességűre vágott habzsákot használunk. Töltsük meg a zsákot a masszával, és a munkaasztalra kb. 1 méter hosszúságúra nyomjuk ki a masszát, majd késsel vágjuk 10 cm-es darabokra, és már készen is vannak a kolbászkáink.
  5. Sütésére többféle megoldás is van. Parázs felett rácson, bordás serpenyőben vagy egyszerűen grill lapon. De bármit is válasszunk, az eszközt mindenképpen kenjük meg egy kis olajjal.
  6. A kolbászkák mindkét oldalát kb. 4 percig süssük, viszonylag nagy hőmérsékleten, hogy kívülről kérget kapjon, de belül szaftos maradjon.
  7. Tálalásához készítsünk csípős vagy fokhagymás szószt. Jó étvágyat!
  • költség: 4500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 590
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

grillezett kolbászok, mici, miccs, grillezett húsrudacskák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2015-02-12 02:40

Én ezt nagyon szeretem! Egy kérdésem van csak: A szódabikarbónának mi a funkciója benne? Elhagyható?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-28 10:28

Nagyon jól néz ki, és nagyon jól hangzik, biztos finom, minden esetre, éhes lettem: ...mentve.:-)
Éva-Anyóca

442
marhahús 600 g
bárányhús 600 g
sertéshús 600 g
napraforgó olaj 100 ml
fokhagyma 1 fej
alaplé 200 ml
szódabikarbóna 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint