Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás-fahéjas húsgolyó

Sárgarépás-fahéjas húsgolyó
Sárgarépás-fahéjas húsgolyó
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen salátát kínálhatunk mellé, vagy akár tzatzikit is. Candida-diétásoknak is fogyasztható.

hozzávalók / 2 adag

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt kb. 180 fokra előmelegítjük.
  2. Hagymát apró kockára vágjuk, a répákat sajtreszelőn lereszeljük.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, a zabpelyhet, fűszereket és addig gyúrjuk, amíg az egészből homogén massza nem lesz.
  4. Tepsibe, vagy tűzálló tálba kevés olajat öntünk, és a masszából dió nagyságú gombocókat formázunk. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, közben ha szükséges, egyszer megforgatjuk.
  5. Amíg a húsgolyók sülnek, meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit. Majd miután kiszedtük a golyókat a tepsiből, még egy kis olajat öntünk bele, beleteszük a krumplit és mielőtt betennénk a sütőbe, áforgatjuk, hogy a zsiradék bevonja a felületét.
  6. Ezek után nincs más hátra, mint pirosra sütni. Bármilyen salátát kínálhatunk mellé, vagy akár tzatzikit is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 348
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

GasztroMókus

Mióta szakács: 2012.10.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgarépás-fahéjas húsgolyó kockakrumplival, sárgarépás fasírt, zabpelyhes-sárgarépás fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1311
darált sertéshús 500 g
vöröshagyma 1 db
zabpehely 6 ek
sárgarépa 2 nagy db
fahéj 1 kk
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl
burgonya 500 g