r
Nosalty Logó

Gombás zsemle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gombás zsemle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 331 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1323 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 150 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 331 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4052.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3622 micro
Összesen 1323 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, és kikaparjuk a belsejét.
  2. Egy lábaskában felhevítjük az olajat, majd üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Beletesszük a tisztított és felaprított gombát, és jól összesütjük. Ezután sózzuk, meghintjük pirospaprikával, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet. A gombát puhára főzzük.
  3. A tejfölben eldolgozzuk az étkezési keményítőt. A pörköltbe keverjük, és besűrítjük. Félretesszük hűlni.
  4. A langyos gombapörköltet a kivájt zsemlékbe kanalazzuk, majd mindegyik tetejére egy-egy tojást ütünk. A tojások tetejét ízlés szerint sózzuk, és meghintjük reszelt sajttal.
  5. A töltött zsemléket egy sütőlemezen előmelegített sütőbe toljuk, és a tojások megdermedéséig (megsüléséig) sütjük. Melegen tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1477
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 03.

Ajánló

Ha a gomba nem eresztene elég levet, akkor öntsünk alája egy kevéske vizet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás zsemle
Lizinka_ 501 recept

A múlt héten ilyen módon készítettem, és tálaltam a gombapörköltet. Gondoltam változtatok a hagyományos gombapaprikáson. A kezdeti csodálkozás után kis családom örömmel fogyasztotta.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.