r
Nosalty Logó

Karaj hagymás boros raguban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
István mester
Karaj hagymás boros raguban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 566 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3398 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 185 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 566 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.6 g

Zsír

  • Összesen
    254.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3577.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2319 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 3398 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és legalább egy óráig érni hagyjuk.
  2. Ujjnyi olajon hirtelen kisütjük a húst (3-3 perc oldalanként, míg meg nem barnul), majd félretesszük.
  3. A felesleges olajat leöntjük, a maradékon dinszteljük a hagymát, majd az apróra vágott paprikát.
  4. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, egyet keverünk rajta, majd felöntjük 2 dl vízzel. Ízlés szerint borssal, sóval, fokhagymaporral és kakukkfűvel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot.
  5. Pár perc főzés után a hússzeleteket a raguhoz rakjuk, leöntjük vörösborral, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csakellepje.
  6. Fedő alatt addig főzzük, míg a ragú be nem sűrűsödik.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8328
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Több recept ötvözete ez az igazán ízletes étel. A hiányzó alapanyagok miatt egyik receptből elhagytam, a másikhoz meg éppen hozzátettem, például a kakukkfüvet és a vörösbort.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek