r
Nosalty Logó

Gombás töltött paprika csőben sütve

Jahin
Gombás töltött paprika csőben sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

452
Kalória
18.6g
Fehérje
67.3g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
305.1g
Víz
105.4g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
25.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    305.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3956 micro
  • β-crypt
    938 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5361.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    269.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1796 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1035 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    832 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    15823 micro
  • β-crypt
    3752 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3583 micro
Összesen 1806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A paprikákat kettévágjuk, magházukat kivesszük.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, gombát, az aprított petrezselymet.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és ráütünk 2 elhabart tojást, lágyra sütjük.
  4. A barna kenyeret vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  5. Összeállítjuk a tölteléket: barna kenyérből, gombás masszából, reszelt sajtból.
  6. Fűszerezzük, majd a fél paprikákba betöltjük.
  7. Tetejére 1-1 szem aszalt szilvát és barackot teszünk.
  8. Vékonyan olajozott tepsiben kb. 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anya receptje, 4 személyre bőséges meleg előétel, salátát is adhatunk mellé.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...