r
Nosalty Logó

Török olívás töltött paprika

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
klaukara
Török olívás töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 655 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1971 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 655 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1230 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    392 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1055 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    2205 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1778 micro
Összesen 1971 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst hideg vízzel alaposan megmossuk, majd langyos vízben fél órát állni hagyjuk, ezután leszűrjük.
  2. Egy közepes méretű lábosban az olívaolajon rózsaszínre pirítjuk a fenyőmagot. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a vöröshagymát, megsózzuk.
  3. Miután a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a megmosott rizst, szárított ribizlit, fűszerezzük fahéjjal, borssal, szegfűborssal, szárított mentával, cukorral. Addig hevítjük, míg a rizs fehér színű lesz, meglocsoljuk a fél citrom levével, majd felöntjük 1 pohárforró vízzel és fedő alatt, kis lángon addig főzzük, míg a vizet elfőtte, majd kicsit kihűtjük.
  4. Amíg a rizs elkészül, megtisztítjuk a paprikákat: megmossuk őket, a csutkájukat és a magjukat kivesszük, a belsejüket megsózzuk.
  5. Ezután a rizzsel kb. 3/4-éig megtöltjük a paprikákat.
  6. A megtöltött paprikáknak a paradicsomokból sapkákat vágunk, és egyenként a megtöltött paprikák tetejére nyomkodjuk őket.
  7. Az így elkészített paprikákat szorosan egy lábosba állítjuk, a paprikák feléig felöntjük a lábost vízzel, meglocsoljuk olívaolajjal, egycitrom levévelés fedő alatt kis lángon 45-50 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1497
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

A mi vidékünkön kedvelt, mindennapi étel. Nyáron akár hidegen is fogyaszthatjuk. Török joghurtos uborkával kínáljuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek