Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török olívás töltött paprika

Török olívás töltött paprika
Török olívás töltött paprika
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi vidékünkön kedvelt, mindennapi étel. Nyáron akár hidegen is fogyaszthatjuk. Török joghurtos uborkával kínáljuk!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst hideg vízzel alaposan megmossuk, majd langyos vízben fél órát állni hagyjuk, ezután leszűrjük.
  2. Egy közepes méretű lábosban az olívaolajon rózsaszínre pirítjuk a fenyőmagot. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a vöröshagymát, megsózzuk.
  3. Miután a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a megmosott rizst, szárított ribizlit, fűszerezzük fahéjjal, borssal, szegfűborssal, szárított mentával, cukorral. Addig hevítjük, míg a rizs fehér színű lesz, meglocsoljuk a fél citrom levével, majd felöntjük 1 pohár forró vízzel és fedő alatt, kis lángon addig főzzük, míg a vizet elfőtte, majd kicsit kihűtjük.
  4. Amíg a rizs elkészül, megtisztítjuk a paprikákat: megmossuk őket, a csutkájukat és a magjukat kivesszük, a belsejüket megsózzuk. 
  5. Ezután a rizzsel kb. 3/4-éig megtöltjük a paprikákat.
  6. A megtöltött paprikáknak a paradicsomokból sapkákat vágunk, és egyenként a megtöltött paprikák tetejére nyomkodjuk őket.
  7. Az így elkészített paprikákat szorosan egy lábosba állítjuk, a paprikák feléig felöntjük a lábost vízzel, meglocsoljuk olívaolajjal, egy citrom levével és fedő alatt kis lángon 45-50 perc alatt készre főzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 372
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

török töltött paprika, olívás töltött paprika, zöldséggel töltött paprika

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

655
paprika 50 dkg
fenyőmag 2 ek
mazsola 2 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
rizs 2 bögre
fahéj 1 kk
menta 1 ek
szegfűbors 1 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
paradicsom 3 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint