r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán kaliforniai paprikával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csóti Heni
Töltött padlizsán kaliforniai paprikával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    2034 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2312.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1385.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    4068 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 1187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    298 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A padlizsánt megtisztítjuk, végeit levágjuk, és hosszanti irányba félbevágjuk, kibelezzük, a beleit apró kockákra felvágjuk, és besózzuk.
  3. A hagymát felkockázzuk, és olíván megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, majd a kicsavart padlizsán belsejét, pár perc pirítás után az áttört fokhagymát, majd kb. 1-2 percig még pároljuk.
  4. A darált húst kevés olíván elkezdjük pirítani pár percig, amíg elfővi a levét, majd sóval, borssal ízesítjük, félretesszük.
  5. A húshoz hozzáadjuk a párolt zöldségeket, és még ízesíthetjük sóval, borssal, petrezselyemmel.
  6. Hozzáadjuk a tojást és a szezámlisztet, jól összedolgozzuk, kész a töltelék.
  7. Megtöltjük a padlizsánhéjakat. A tetejükre teszünk paradicsomkarikákat.
  8. A tepsi alját nagyon vékonyan megkenjük olívával, és belehelyezzük a megtöltött padlizsánokat, nem fedjük le.
  9. Előmelegített sütőben készre sütjük. Akkor jó, ha a héja is már puha.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9340
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Ez a kedvenc töltött padlizsán receptem, paleozok, és ezt a Paleolit Szakácskönyvből vettem, azóta mindig így készítem, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek