r
Nosalty Logó

Gombás tagliatelle tejszínes sajtszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Gombás tagliatelle tejszínes sajtszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 1440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 2883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3997.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7995.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2030 mg
  • Nátrium
    3992 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2242.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A szószhoz

  1. A bacont majdnemgyufaszál szélességűre felvágjuk.
  2. A gombát felszeleteljük.
  3. Egy széles serpenyőben feltesszük a bacont, és közepesen kisütjük (ne legyen száraz!).
  4. Hozzáadjuk a gombát és megpirítjuk, végül beletesszük az átnyomott, vagy nagyon apróra vágott fokhagymát.Sózzuk, és borsozzuk.
  5. Ezalatt sós vizet forralunk a tésztának, és kifőzzük. Ha leszűrjük, ne öntsük ki az összes főzővizet!
  6. A gombához adjuk a chilit, beleöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Beletesszük a lereszelt parmesant, éselkeverjük.
  7. Hozzáadjuk a a tésztát,rácsipkedjük a bazsalikom leveleket, néhány evőkanálnyita visszahagyott főzővízből is hozzáönthetünk, és óvatosan, de alaposan összeforgatjuk.
  8. Azonnal tálaljuk. Némi reszelt parmesant, és pár levélke bazsalikomotszórhatunk még rá.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6558
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás tagliatelle tejszínes sajtszószban
Vicikó 251 recept

Egy hipergyors, de annál finomabb és laktatóbb ebéd, vagy vacsora tud lenni. Na már, ha elkészítjük! :-)

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!