r
Nosalty Logó

Zsályás tészta erdei gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zsályás tészta erdei gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 664 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér hagymát felaprítjuk, majd felhevített olívaolajban óvatosan megpirítjuk. Az olajba egy félbevágott fokhagymát is tegyünk (ezt később kidobjuk, mivel ha beleaprítanánk, erős íze elnyomná a zsályát és a gombát).
  2. A szárított gombát még felhasználás előtt egy órára beáztatjuk, ezt követően az olajban rotyogó hagymához adhatjuk, néhány percen át sütjük.
  3. Felöntjük egy deci fehérborral, és beledobáljuk az előzetesen kőmozsárban megdolgozott zsályaleveleket (a zsályának egész erős, húsos levelei vannak, érdemes kicsit meggyötörni, mielőtt a seprenyőbe tesszük), a bor alkoholtartalmát kifőzzük.
  4. Ezután jöhet bele a crème fraîche, kis lángon még melegítjük egy ideig folyamatos keverés mellett.
  5. A tésztát néhány percig főzzük, majd félkeményen a szószhoz adjuk, és abban puhítjuk még egy kis ideig.
  6. A tányérra szedve részben reszelt, részben vékony szeletekre vágott juhsajtot teszünk a tetejére.
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10951
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tanácstalanul sétáltam a Culinarisban, mivel jó szokásom szerint már megint konkrét elképzelések nélkül mentem este, munka után bevásárolni. Aztán a polcok között sétálgatva lassan összeállt a kép, először is vettem egy csokor friss zsályát, majd a sajtospultnál kemény, reszelnivaló juhsajtot és egy doboz crème fraîche-t. Nagyon szép, vaskos szárított vargányaszeletekkel és egy fehér hagymával bővült a hozzávalók köre. A pénztárnál még egy üveg Etyeki Irsai Cuvée került a kosaramba. Otthon még volt tagliatelle tésztám, és vidékről kaptam néhány igazán szép fokhagymát is. Minden együtt volt egy friss, tavaszköszöntő zsályás tésztához.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?