r
Nosalty Logó

Zöldségekben gazdag pestós rizs mozzarellával borítva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cookata
Zöldségekben gazdag pestós rizs mozzarellával borítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 828 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1654 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    2456 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 828 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3737.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    4912 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    2732 micro
Összesen 1654 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    237 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben főzzünk ki egy zacskó rizst.
  2. Vegyünk egy serpenyőt, majd tegyük fel az olívaolajat melegedni. Az újhagymákat felszeleteljük, majd a forró olívaolajban üvegesre dinszteljük. Amikor a hagyma elkészült, rakjuk bele a csíkozott bacont, és kicsit süssük át a szalonnát.
  3. Miután a bacon közepesen átsült, ráöntjük a kockára vágott zöldségeket (kaliforniai paprika, koktélparadicsom). Megszórjuk bazsalikommal és oregánóval, ízlés szerint borsozzuk. Én a bacon miatt nem sóztam meg. Kb. 10 percig kavargassuk, amíg a zöldségek egy kicsit megpuhulnak.
  4. Miután a zöldségek megpuhultak, keverjük hozzá az elkészült rizst. Tegyünk bele 2-3 kiskanál pestót, és a serpenyőben pirítsuk még 1-2 percig a rizses zöldséges bacont.
  5. Szeleteljük fel a mozzarellát, és a szeleteket mindkét oldalon szórjuk meg bazsalikommal és oregánóval. Kevés olajjal kenjünk ki egy kisméretű tepsit, és öntsük bele az elkészült "keveréket". A felszeletelt mozzarellákat tegyük a rizses bacon tetejére. Kenjünk a mozzarellára pestót, illetve ízlés szerint még vágjunk fel néhány koktélparadicsomot, melyeket szintén rakjunk a "keverék" tetejére.
  6. Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a mozzarella meg nem pirul. Én légkeverésesen sütöttem, 180 fokon. Ez az adag két főnek elegendő.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 792
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldségekben gazdag pestós rizs mozzarellával borítva
Cookata 1 recept

Megnéztem, mi van a hűtőben, és elkészült egy finom, könnyű vacsora. :) Remélem, másnak is ízleni fog!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!