Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-sonkás muffin

Gombás-sonkás muffin
Gombás-sonkás muffin
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most hal mellé készítettem köretnek, de önálló ételnek is megfelel egy tartalmas leves után.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, rátesszük a felkockázott hagymát, gombát, sonkát, és a fűszerekkel átsütjük, félretesszük hűlni. Előmelegítjük a sütőt légkeverésen 180 fokra. Kivajazzuk a muffinformát, vagy kibéleljük papírkapszlival.
  2. Egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, só, sütőpor, sajt.
  3. Egy másik tálban a nedves hozzávalókat vegyítjük: felvert tojást, tejet, olajat.
  4. A lisztes keverékhez adjuk a nedves alkotókat és a már kihűlt gombás keveréket.
  5. Egyenletesen elosztjuk a formákban (12 db), és az előmelegített sütőbe toljuk, 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 905
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: muffin
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húsos muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

746
finomliszt 30 dkg
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
sütőpor 1 ek
sajt 15 dkg
tej 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
tojás 1 db
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
gomba 20 dkg
sonka 15 dkg
bors 1 kávéskanál
kakukkfű 1 kk