Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás sertéstokány rozé borban párolva

Gombás sertéstokány rozé borban párolva
Gombás sertéstokány rozé borban párolva
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy elég új étel számomra, de egyből a kedvenceim közé került :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztben megforgatjuk. Ezután egy serpenyő forró olajban elősütjük őket a 3 gerezd fokhagyma társaságában. A hússal egyenlőre végeztünk.
  2. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd erre mehet is a felszeletelt gomba. Ha a gomba megereszkedett, hozzáadjuk a húst, és az egészet felöntjük rosé borral.
  3. Ezután fűszerezzük petrezselyemmel, bazsalikommal, szükség esetén még sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, közepes lángon kb. 30-40 perc alatt készre pároljuk. Az elpárolgó folyadékot szükség esetén vízzel/roséval pótoljuk, ajánlatos többször alaposan megkeverni a készülő ételt.
  4. Ízlés szerint rizzsel, tésztával vagy főtt krumplival tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 18 556
elküldve: 6
receptkönyvben: 258
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Fang

Mióta szakács: 2015.01.21.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tokány, sertéstokány, gombás tokány

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rekuska77
rekuska77 Sun, 2015-10-18 14:12

Nagyon finom! Egy picit változtattam rajta, mert fehér borunk volt itthon, így azzal, és bazsalikom helyett kakukkfűvel készült. Köszönjük!

332
sertéscomb 500 g
csiperkegomba 500 g
félszáraz rosé 2 dl
finomliszt 50 g
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek