Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-tejszínes pulykatokány

Zöldborsós-tejszínes pulykatokány
Zöldborsós-tejszínes pulykatokány
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű kis húsos fogás a zöldborsószezon közepén.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Melegen nokedlivel, főtt tésztával vagy tarhonyával kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk.
  3. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, zsírjára pirítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Rátesszük a húst, majd fehéredésig pirítjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedjük.
  5. Amikor már majdnem puha a hús, de még van rajta víz, ráöntjük a borsót, és együtt puhára főzzük.
  6. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd szépen a húshoz keverjük.
  7. Hagyjuk felfőni, ez pár perc.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 29 265
elküldve: 13
receptkönyvben: 224
elkészítve: 18/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-borsós tokány, pulykatokány, tejszínes pulykatokány borsóval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balazs25
balazs25 Mon, 2015-07-13 22:01

Kedves Andi!
Köszönöm ezt a szuper receptet, mindenkinek ízlet. Én tettem bele egy kicsi bazsalikomot, de csak mert minden húshoz teszek egy kicsit :) elmenetettem a legjobb receptek közé:)

Szép napot: Balázs

Picuur
Picuur Thu, 2013-08-29 20:35

Kedves Andi!

Köszönöm szépen a receptet, nálam ez alaprecept lesz! Igaz, a szalonna kimaradt, de különben igazi könnyű, egyszerűen elkészíthető kis tokány ez! Férjem is csak dicsérte! :-)
Mégegyszer köszönöm!

Üdv. Picúr

472
pulykacomb 600 g
vöröshagyma 1 nagy db
füstölt szalonna 3 dkg
1 tk
bors 0.3 kk
zöldborsó 15 dkg
főzőtejszín 200 ml
finomliszt 1 ek