Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi borjútokány

Erdélyi borjútokány
Erdélyi borjútokány
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erdélyi magyar konyha című könyvben akadtam erre a receptre. Galuskával tálaltam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk.
  2. Az olajat a serpenyőbe öntjük, a húst kissé átsütjük benne, hozzátesszük a hagymát, sót, és zsírjára pirítjuk.
  3. Azonnal felengedjük kevés vízzel, hozzáadjuk a paprikát, borsozzuk, befedjük, és puhára pároljuk. Néha egy kevés vizet öntünk hozzá.
  4. Tálaláskor hozzáadjuk a tejfölt. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 37 636
elküldve: 8
receptkönyvben: 437
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

borjúpaprikás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

369
borjúhús 400 g
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0.5 tk
tejföl 50 ml