r
Nosalty Logó

Fehérboros-tejfölös-zöldséges sertéstokány fusillival

Hobbychef
Fehérboros-tejfölös-zöldséges sertéstokány fusillival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1199
Kalória
47.3g
Fehérje
105.4g
Szénhidrátok
60.3g
Zsír
320.9g
Víz
147.5g
Koleszterin
6.6g
Rost
9.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2398 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    320.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2124.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    641.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2398 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    420 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát és a húst csíkokra vágjuk. A hagymákat aprítjuk, a paprikákat szeleteljük, a paradicsomot nyolcadoljuk.
  2. Egy serpenyőben a zsíron megsütjük a szalonnát, majd a hagymákat, végül rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Fűszerezzük. Öntünk rá kevés vizet. Ebben főzzük egy darabig, majd hozzáadjuk a paprikákat és a paradicsomot, ráöntjük a bort.
  3. A tésztát forrásban lévő sós vízben 11 percig főzzük.
  4. A tokányhoz keverjük a tejfölt.
  5. Tálaláskor szedünk a tányérba tésztát, s rákanalazzuk a tokányt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Tokányreceptet még nem töltöttem fel, íme:

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...