Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos tokány Szegnik konyhájából

Borsos tokány Szegnik konyhájából
Borsos tokány Szegnik konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle változata ismert a tokányoknak, mi ezt szeretjük a legjobban.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, és ha szükséges, adunk hozzá még sertészsírt. Majd szűrőkanállal kiszedjük a szalonna darabokat, és a helyére a felkockázott hagymát tesszük. Megdinszteljük.
  2. Rátesszük a borsót és a csíkokra vágott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk. Vízzel felöntjük, és sózzuk, borsozzuk (ne sajnáljuk a borsot), és fedő alatt puhára pároljuk. (Én szoktam még közben is vizet hozzáadni, hogy legyen szaftja bőven.)
  3. Félúton hozzáadjuk a kettévágott paprikát és a darabolt paradicsomot. Majd ha megfőtt, hozzákeverjük a félretett szalonnadarabokat is. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk (de ez az utolsó mozzanat el is hagyható).
  4. Tésztával, rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 64 945
elküldve: 3
receptkönyvben: 193
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegnik

Mióta szakács: 2011.10.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéstokány, borsós sertéstokány, szalonnás-zöldborsós sertéstokány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

736
sertéshús 0.5 kg
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
zöldborsó 10 dkg
víz 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint