Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás sajtsaláta

Gombás sajtsaláta
Gombás sajtsaláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétkor ez volt a hidegtálak egyike. Nem csak húsvétra:)

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, és 10-15 percig pároljuk a saját levében.
  3. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felszeleteljük.
  4. Egy tálba tesszük a felszeletelt tojást, a gombát, a kockára vágott sajtot.
  5. Rátesszük a tejfölt, a majonézt és a mustárt, és óvatosan összekeverjük.
  6. A tetejére díszítésként a főtt tojásból nyuszit készítünk. Egész borsból vannak a szemei és az orra. A savanyú uborkákat kettévágjuk, ezek lesznek a fülei és a tappancsai. Retek szeletekkel és a saláta levelekkel a tál szélét díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 747
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes gombás sajtsaláta, majonézes sajtsaláta gombával, nyuszis salátatál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

553
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
tojás 6 db
tejföl 2 dl
majonéz 8 ek
mustár 1 teáskanál
főtt tojás 1 db
kovászos uborka 2 közepes db
bors 3 szem
retek 2 db
salátalevél 6 közepes db