r
Nosalty Logó

Rakott paprikás csirke Gonoszkától

Gonoszka1
Rakott paprikás csirke Gonoszkától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1005
Kalória
48.9g
Fehérje
106.4g
Szénhidrát
42.2g
Zsír
290.5g
Víz
172.4g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1005 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 1005 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4755.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    452 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    2545 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    425.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1324 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    3076 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 4019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    193 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A csirkehúst ledaráljuk.
  2. A tésztát megfőzzük enyhén sós vízben 1 ek olajjal. Ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük, és 3 dl tejföllel összekeverjük.
  3. Közben egy lábosba beleteszünk 2 ek olajat. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a paprikát a 2 ek olajon megpároljuk. Sózzuk.
  4. Közben a paradicsomot is megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és a megpárolt hagymás-paprikához adjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és rögtön belekeverjük a darált csirkét. Hozzáadunk kb. 2 dl vizet. 10-15 percig időnként megkeverve főzzük. Ekkor belekeverünk 1 ek tejfölt. Ha kell, utána ízesítünk.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk 2 ek olajjal, és a tejfölös tészta felét belesimítjuk. A tésztán elosztjuk a darált paprikás csirkét. Majd a maradék tejfölös tésztát rendezzük el rajta. A maradék tejföllel megkenjük a tetejét.
  6. Hideg sütőbe tesszük. 210 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  7. Kovászos vagy csemegeuborkával tálaljuk frissen, melegen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt készítettem ma ebédre. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, és nagyon finom. Ha nem akarunk a konyhában sokat időzni, akkor ez az étel erre tökéletesen megfelel, főként ha a hús már konyhakészen a mélyhűtőben lapul, mert akkor az előkészületi idő is rövidebb. A tésztát pedig a paprikás csirkével egyidejűleg is főzhetjük, és akkor a főzési idő is a felére csökken.

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Mik az adaptogének, és milyen ételekből vihetjük be őket?

Bár az adaptogéneket már évezredek óta alkalmazzák, csak az utóbbi években kerültek újra a figyelem középpontjába. A gombás kávé vagy tea manapság szinte letarolja az egészségpiacot, de kevesen tudják, valójában mik ezek az anyagok, mire jók, és milyen forrásokból juthatunk hozzájuk.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...