r
Nosalty Logó

Gombás pizza Iluska konyhájából

Iluska
Gombás pizza Iluska konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Feltét

1019
Kalória
27g
Fehérje
127.1g
Szénhidrát
44.7g
Zsír
356g
Víz
45.8g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Feltét

Összesen 1019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Feltét

Összesen 3057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Feltét

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    356 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5688.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    3308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    381.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1067.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 3057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Egy csésze langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a 2 csésze lisztet egy tálba.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet.
  4. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  5. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  6. Közben elkészítjük a gombás feltétet.
  7. Rákenjük a tésztánk tetejére, és reszelt sajttal megszórjuk.
  8. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. Megsütjük. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű.
  9. Ha megsült, melegen vagy hidegen tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Feltét

  1. A zsíron a vörös-illetve lilahagymát nagyon apróra vágva megfonnyasztjuk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot.
  3. A megtisztított gombát szintén apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Kavargatva pároljuk. A fűszereket, beleértve a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát is hozzátesszük. Kb.30 percig fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha ezt a gombaszószt készíted el a pizzádra, egészen biztos lehetsz benne, hamar elfogy!!! Én is így járok vele mindig itthon... Odanézek, és volt... nincs...

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek