r
Nosalty Logó

Gombás pizza Iluska konyhájából

Iluska
Gombás pizza Iluska konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Feltét

1019
Kalória
27g
Fehérje
127.1g
Szénhidrát
44.7g
Zsír
356g
Víz
45.8g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Feltét

Összesen 1019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Feltét

Összesen 3057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Feltét

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    356 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5688.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    3308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    381.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1067.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 3057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Egy csésze langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a 2 csésze lisztet egy tálba.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet.
  4. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  5. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  6. Közben elkészítjük a gombás feltétet.
  7. Rákenjük a tésztánk tetejére, és reszelt sajttal megszórjuk.
  8. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. Megsütjük. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű.
  9. Ha megsült, melegen vagy hidegen tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Feltét

  1. A zsíron a vörös-illetve lilahagymát nagyon apróra vágva megfonnyasztjuk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot.
  3. A megtisztított gombát szintén apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Kavargatva pároljuk. A fűszereket, beleértve a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát is hozzátesszük. Kb.30 percig fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha ezt a gombaszószt készíted el a pizzádra, egészen biztos lehetsz benne, hamar elfogy!!! Én is így járok vele mindig itthon... Odanézek, és volt... nincs...

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek