r
Nosalty Logó

Gombás natúrszelet Bokiné módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bokine
Gombás natúrszelet Bokiné módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3472 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 348 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    389.7 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11395.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    3794 mg
  • Nátrium
    5489 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1876.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    2831 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3354 micro
Összesen 3472 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Majd lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük.
  2. Tepsibe sorba rakjuk egymás mellé.
  3. A maradék olajon a bacont megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sonkát, főtt tarját és az apróra kockázott paprikákat.
  5. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  6. Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt 15 percig pároljuk.
  7. Ráöntjük a natúrszeletekre, és reszelt sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27X37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7715
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.

Ajánló

Főtt rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept hasonlít a "jóasszony módra" készült  receptekre, de én kicsit átalakítottam a családom szájíze szerint. Nagyon praktikus vendégváró recept, mert a sütés előtti fázisig elkészítem előző este, és másnap már csak sütni kell. Ha lehet,  magyar paprikát tegyenek bele, amelyek ízletesek, húsosak. Ilyen a piros húsú kápia paprika, a paradicsompaprika, bármelyik magyar fajta fehér paprika és a kosszarvú zöld paprika. Mindegyik édes paprika.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...