Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás melegszendvics

Gombás melegszendvics
Gombás melegszendvics
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én általában akkor készítem, amikor sok kenyér megmarad, és nem tudunk vele mit kezdeni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ketchup-el vagy/ és majonézzel nagyon finom.
De paradicsom, paprika is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 ek olajon lepirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd megdinszteljük rajta a felaprított gombát is. Kihűtjük.
  2. A puha vajat elkeverjük a tejföllel, a lereszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, és végül fűszerezzük (só, bors, bazsalikom, petrezselyem, pirospaprika).
  3. A vajkrémhez keverjük a kihűlt gombát, és végül ezzel a krémmel kenjük meg a kenyereket.
  4. 180-200 C sütőben (akinek van grillfokozat, akkor azon) kb. 10 perc alatt megsül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 33 454
elküldve: 5
receptkönyvben: 412
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Sakati

Mióta szakács: 2009.12.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
mikor: vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-sajtos-fokhagymás-gombás melegszendvics

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2019-03-04 00:37

Nagyon finom lett. Mi is jól megsütve szeretjük. Köszönöm a receptet. Zsuzsa

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2012-01-29 10:51

No, elkészítettem. Egy nagyon finomságos recept ez, azt kell mondjam, igazán örülök, hogy megkóstolhattam. :-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-01-19 16:01

Úgy döntöttem, el is készítem. Az mégsem járja, hogy csak beszélünk róla. :-)

mariann 63
mariann 63 Thu, 2012-01-19 11:36

Én nem gondolom, hogy rosszindulatú lennél, csak úgy érzem, ha jót nem tudunk valamihez hozzáfűzni, olyat nem kéne, mint wpetersejt.Fölösleges.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-01-19 15:50

Az élet sajnos nem ilyen. A negatív kritikának pedig helye van, ha építő jellegű, akkor különösen. Wpetersejt még mosolyt is tett a végére. Egyáltalán nem érzem bántónak, sőt ezt egy egyszerű huszárvágással viccesre is lehet venni. Humorérzék hölgyeim...ez a "jót vagy semmit mentalitás" sehová nem vezet. Talán hasznosabb, ha néha tükröt mutatnak nekünk mások, mint az, hogy saját magunk tetszelgünk benne és nem akarunk olyat látni-hallani, ami nekünk nem esik jól. Ez a helyzet is az, mégsem akarjuk meglátni benne a lényeget...
Azért ez egy elég sajátos életfelfogás, de ez már a ti gondotok.
Abból, hogy egy ilyen mondaton ennyit lovagoltok, inkább le kéne vonni a tanulságot. Mondjuk nekem is. :-)
Pá, hölgyeim! Sok sikert a továbbiakban.

mariann 63
mariann 63 Wed, 2012-01-18 09:42

Nem vagyunk egyformák szerencsére, nekem ő nem őszinte, hanem más, de ebbe kár belemenni. Itt nem profi szakácsok küldik be a dolgaikat.Nagyon sajnálnám, ha ilyen beszólások miatt nem látnék több guszta receptet.Akinek a tökéletes kell, javaslom az újságosnál kapható gasztronómiai magazinokat.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2012-01-18 10:23

Itt nem a tökéletesség a lényeg, hanem az odafigyelés. Itt senki sem profi és épp ez a lényeg. De engedd meg nekik, hogy elmondják, ha valami nem tetszik. Én már 3 éve vagyok az oldalon, ahogyan Te is kedves Sakati, kaptam hideget, meleget, de inkább tanulni igyekeztem belőle. És ez itt kedves Mariann, még igen messze van a rosszindulattól. De tiszteljük meg az olvasóközönséget azzal, hogy odafigyelünk és elfogadjuk, ha nem tetszik nekik valami. Hiszen ahány ház, annyi szokás, ugye? Akkor most én is rosszindulatú vagyok, tudom... :-p
A recept egyébként nagyon finom lehet, még azt is elfogadom, hogy ők így szeretik. De valakinek más a véleménye.

mariann 63
mariann 63 Tue, 2012-01-17 19:04

Az előző wpetersejt hozzászólását meg ki kéne törölni.Hogy lehet valaki ilyen rosszindulatú?

Sakati
Sakati / Sakati Wed, 2012-01-18 09:07

Ezért is nem töltök már fel ide recepteket, mert túl sok itt a "jóindulatú", kedves ember.............

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-09 02:22

talán nem kéne ennyire elégetni :)

márti1218
márti1218 / márti1218 Sat, 2016-01-02 15:55

Olyanra sütöd,amilyenre akard.Mit lovagolsz ezen a témán?Egyébként nagyon finom lett,mi is jól megsütve szeretjük.

Sakati
Sakati / Sakati Wed, 2012-01-18 09:06

Nincs elégetve a melegszendvics csak jó meg van pirítva a teteje, mert mi így szeretjük. Ahány ház annyi szokás.........

1022
gomba 20 dkg
vaj 10 dkg
tejföl 300 g
sajt 40 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kenyér 8 szelet