r
Nosalty Logó

Gombás melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1030 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4119 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 270 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2649.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1030 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.6 g

Zsír

  • Összesen
    294.9 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10599.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    3471 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    4147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 4119 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 ek olajon lepirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd megdinszteljük rajta a felaprított gombát is. Kihűtjük.
  2. A puha vajat elkeverjük a tejföllel, a lereszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, és végül fűszerezzük (só, bors, bazsalikom, petrezselyem, pirospaprika).
  3. A vajkrémhez keverjük a kihűlt gombát, és végül ezzel a krémmel kenjük meg a kenyereket.
  4. 180-200 C sütőben (akinek van grillfokozat, akkor azon) kb. 10 perc alatt megsül.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 42276
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 24.

Ajánló

Ketchup-el vagy/ és majonézzel nagyon finom. De paradicsom, paprika is illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én általában akkor készítem, amikor sok kenyér megmarad, és nem tudunk vele mit kezdeni.

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

talán nem kéne ennyire elégetni :)

Törölt felhasználó

Nincs elégetve a melegszendvics csak jó meg van pirítva a teteje, mert mi így szeretjük. Ahány ház annyi szokás.........

márti1218

Olyanra sütöd,amilyenre akard.Mit lovagolsz ezen a témán?Egyébként nagyon finom lett,mi is jól megsütve szeretjük.

mariann 63

Az el?z? wpetersejt hozzászólását meg ki kéne törölni.Hogy lehet valaki ilyen rosszindulatú?

Törölt felhasználó

Ezért is nem töltök már fel ide recepteket, mert túl sok itt a "jóindulatú", kedves ember.............

mariann 63

Nem vagyunk egyformák szerencsére, nekem ? nem ?szinte, hanem más, de ebbe kár belemenni. Itt nem profi szakácsok küldik be a dolgaikat.Nagyon sajnálnám, ha ilyen beszólások miatt nem látnék több guszta receptet.Akinek a tökéletes kell, javaslom az újságosnál kapható gasztronómiai magazinokat.

P.

Itt nem a tökéletesség a lényeg, hanem az odafigyelés. Itt senki sem profi és épp ez a lényeg. De engedd meg nekik, hogy elmondják, ha valami nem tetszik. Én már 3 éve vagyok az oldalon, ahogyan Te is kedves Sakati, kaptam hideget, meleget, de inkább tanulni igyekeztem bel?le. És ez itt kedves Mariann, még igen messze van a rosszindulattól. De tiszteljük meg az olvasóközönséget azzal, hogy odafigyelünk és elfogadjuk, ha nem tetszik nekik valami. Hiszen ahány ház, annyi szokás, ugye? Akkor most én is rosszindulatú vagyok, tudom... :-p A recept egyébként nagyon finom lehet, még azt is elfogadom, hogy ?k így szeretik. De valakinek más a véleménye.

mariann 63

Én nem gondolom, hogy rosszindulatú lennél, csak úgy érzem, ha jót nem tudunk valamihez hozzáf?zni, olyat nem kéne, mint wpetersejt.Fölösleges.

Törölt felhasználó

Ebben igazat adok neked mariann 63!!!!

P.

Az élet sajnos nem ilyen. A negatív kritikának pedig helye van, ha épít? jelleg?, akkor különösen. Wpetersejt még mosolyt is tett a végére. Egyáltalán nem érzem bántónak, s?t ezt egy egyszer? huszárvágással viccesre is lehet venni. Humorérzék hölgyeim...ez a "jót vagy semmit mentalitás" sehová nem vezet. Talán hasznosabb, ha néha tükröt mutatnak nekünk mások, mint az, hogy saját magunk tetszelgünk benne és nem akarunk olyat látni-hallani, ami nekünk nem esik jól. Ez a helyzet is az, mégsem akarjuk meglátni benne a lényeget... Azért ez egy elég sajátos életfelfogás, de ez már a ti gondotok. Abból, hogy egy ilyen mondaton ennyit lovagoltok, inkább le kéne vonni a tanulságot. Mondjuk nekem is. :-) Pá, hölgyeim! Sok sikert a továbbiakban.

P.

Úgy döntöttem, el is készítem. Az mégsem járja, hogy csak beszélünk róla. :-)

P.

No, elkészítettem. Egy nagyon finomságos recept ez, azt kell mondjam, igazán örülök, hogy megkóstolhattam. :-)

vmzsuzsa

Nagyon finom lett. Mi is jól megsütve szeretjük. Köszönöm a receptet. Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek