r
Nosalty Logó

Gombás-májas egyben sült fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Gombás-májas egyben sült fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1220 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 463 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4968.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4956 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1069 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4878 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 1846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt zsemléket felkockázzuk, és a langyos tejjel leöntjük.
  2. A gombákat megtisztítást követően apróra vágjuk, a vöröshagymát, újhagymát úgyszintén, és a vaj felén megdinszteljük.
  3. Amíg a gomba készül, a csirkemájat is lepirítjuk pár perc alatt vaj másik felén.
  4. A kinyomkodott zsemléket és a két tojást belekeverjük a darált húsba, majd hozzáadjuk a megpárolt hagymás gombát. Fűszerezzük (sóval, őrölt borssal, majorannával), és legvégül hozzáadjuk a 3-4 centis darabokra vágott sült májat.
  5. Egy őzgerinc (vagy pástétomsütő) formát zsiradékkal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a gombás-májas-húsos masszát.
  6. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Fél óra után levehető a fólia.
  7. A sütést követően megvárjuk, míg langyosra hűl, és úgy borítjuk ki a formából. Felszeletelve hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1577
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-májas egyben sült fasírt
giuliettalupa 82 recept

A recept úgy született, hogy volt egy kis maradék lesütött csirkemájam, amit valahogyan szerettem volna "újrahasznosítani", így került bele a gombás fasírthúsba, és nem ártott neki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek