r
Nosalty Logó

Gombás csirkemáj karfiollal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás csirkemáj karfiollal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1006 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3341 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13395 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2737 micro
  • Kolin:
    1110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13366 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1006 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat vágjuk nagyobb darabokba, ha lehet max. félbe.
  2. Tegyük fel főni bő vízzel, és ízesítsük a felsorolt fűszerekkel. Ha felforrt, vegyük takarékra, és időnként kavarjuk meg.
  3. Közben a nagyobb rózsákra bontott és megtisztított karfiolt pároljuk meg egy fazékban, annyi vízzel, hogy éppen elfedje, és adjunk hozzá némi ételízesítőt. Forrástól számított 5-10 perc után szűrjük le, hogy ne legyen nagyon puha.
  4. Miután a máj főtt kb. 20 percet, adjuk hozzá a gombát. Ha konzervet használunk, akkor ráér 5 perccel később is. (Szükség esetén adjunk még hozzá vizet, attól függően, mennyire szerenénk szaftosra az ételt.)
  5. Mikor már a gomba is kellően puha lett, öntsük hozzá a tejfölt, alaposan keverjük el és közepes lángon főzzük további 5 percig.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7169
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piacon járva vettem egy gyönyörű fej karfiolt, viszont ötletem sem volt, mit is készítsek belőle. Aztán a konyhában szétnézve összeszedtem, amit csak megkívántam, és kísérlet címszó alatt ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek