r
Nosalty Logó

Pirított hagymás-tojásos tészta sült csirkemájjal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Pirított hagymás-tojásos tészta sült csirkemájjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1018 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6097 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3213 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 1018 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    271.4 g

Zsír

  • Összesen
    339.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    4190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10297.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    826 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    4501 mg
  • Nátrium
    3198 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1958.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    19331 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    94 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4687 micro
  • Kolin:
    2788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19276 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    2567 micro
Összesen 6097 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 fej hagymát nagyon apróra vágunk vagy reszelünk, és a vajban megsütjük. Megszórjuk liszttel, és felengedjük a tejszínnel, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, és jól összeforraljuk. Félretesszük, és a bacont vékony csíkokra vagy kockákra felszeleteljük.
  2. Még 2 fej hagymát vékonyan felkarikázunk.(én gyalultam)
  3. Forró olajban megpirítjuk a bacont, hogy ress legyen (ha kell több adagban), majd kiszedjük, és ebben az olajban megpirítjuk a lisztben megforgatott hagymakarikákat is. Ropogósra sütjük, de vigyázzunk hamar túlsül, és kesernyés lesz.
  4. Feltesszük a tészta főzéséhez a vizet, és amíg megfő majd a tésztánk, egy fél hagymát négy részbe vágunk, és fokhagymákkal forró olajban kicsit megforgatjuk őket, majd mellédobjuk a megtisztított, leszárított csirkemájakat.
  5. Fél percig sütjük, majd megforgatva, kb. 5 percig lefedve, megpirítjuk. Kiszedjük az zsiradékból, és megsózzuk, borsozzuk, tálalásig melegen tartjuk.
  6. Ha tészta kész, felverjük a tojásokat a tejföllel, kicsit megsózzuk, és hozzákeverjük a hagymás, tejszínes mártást is.
  7. A tésztát kevés olajon átforrósítjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, és többször átkeverve sütjük, amígkicsit megszilárdul atojás is.
  8. Akkor a sült hagymakarikákból morzsolunk össze (kb. felét), ez két tenyér között jól bevált :), és a tésztához keverjük.
  9. Ekkor már az éheseknektálalhatjuk is, megszórjuk a pirított szalonnával, hagymakarikákkalésfejes salátávalkínáljuk.Már így is nagyon finom.
  10. Aki kibírja a máj elkészüléséig, a tésztát ugyanúgy adjuk, a máj alá szedhetünk a vele sült hagymákból is.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 7085
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 09.

Ajánló

Egy próbát megér. A szalonna elhagyható, de nagyon megdobja az ízeket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem tudom, mi adta az ihletet, hogy ezt kipróbáljam, de nem bántam meg. Önmagában a tészta is elmegy főételnek, de a kisördög nem hagyott nyugodni, hogy valami még jó lehet mellé. A máj nagyon illett hozzá, és így kiadósabb fogás, bár...tuti nem fogyis. Kicsit macerásnak tűnik, de jól össze lehet hangolni a műveleteket. Nekem tovább tartott a megadott időknél, de közben találtam ki, hogy mi is kerekedik ebből. Már jobban átlátom, és összejön ez rövidebb idő alatt is, mint elsőre.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek