Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított hagymás-tojásos tészta sült csirkemájjal

Pirított hagymás-tojásos tészta sült csirkemájjal
Pirított hagymás-tojásos tészta sült csirkemájjal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, mi adta az ihletet, hogy ezt kipróbáljam, de nem bántam meg. Önmagában a tészta is elmegy főételnek, de a kisördög nem hagyott nyugodni, hogy valami még jó lehet mellé. A máj nagyon illett hozzá, és így kiadósabb fogás, bár...tuti nem fogyis.
Kicsit macerásnak tűnik, de jól össze lehet hangolni a műveleteket. Nekem tovább tartott a megadott időknél, de közben találtam ki, hogy mi is kerekedik ebből.
Már jobban átlátom, és összejön ez rövidebb idő alatt is, mint elsőre.:)


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy próbát megér. A szalonna elhagyható, de nagyon megdobja az ízeket.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 fej hagymát nagyon apróra vágunk vagy reszelünk, és a vajban megsütjük. Megszórjuk liszttel, és felengedjük a tejszínnel, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, és jól összeforraljuk. Félretesszük, és a bacont vékony csíkokra vagy kockákra felszeleteljük. 
  2. Még 2 fej hagymát vékonyan felkarikázunk.(én gyalultam)
  3. Forró olajban megpirítjuk a bacont, hogy ress legyen (ha kell több adagban), majd kiszedjük, és ebben az olajban megpirítjuk a lisztben megforgatott hagymakarikákat is. Ropogósra sütjük, de vigyázzunk hamar túlsül, és kesernyés lesz.
  4. Feltesszük a tészta főzéséhez a vizet, és amíg megfő majd a tésztánk, egy fél hagymát négy részbe vágunk, és fokhagymákkal forró olajban kicsit megforgatjuk őket, majd mellédobjuk a megtisztított, leszárított csirkemájakat.
  5. Fél percig sütjük, majd megforgatva, kb. 5 percig lefedve, megpirítjuk. Kiszedjük az zsiradékból, és megsózzuk, borsozzuk, tálalásig melegen tartjuk.
  6. Ha tészta kész, felverjük a tojásokat a tejföllel, kicsit megsózzuk, és hozzákeverjük a hagymás, tejszínes mártást is.
  7. A tésztát kevés olajon átforrósítjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, és többször átkeverve sütjük, amíg kicsit megszilárdul a tojás is.
  8. Akkor a sült hagymakarikákból morzsolunk össze (kb. felét), ez két tenyér között jól bevált :), és a tésztához keverjük.
  9. Ekkor már az éheseknek tálalhatjuk is, megszórjuk a pirított szalonnával, hagymakarikákkal és fejes salátával kínáljuk. Már így is nagyon finom.
  10. Aki kibírja a máj elkészüléséig, a tésztát ugyanúgy adjuk, a máj alá szedhetünk a vele sült hagymákból is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 703
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szalonnás-tojásos tészta csirkemájjal, csirkemájas tészta tojással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erika molnárné
erika molnárné Wed, 2012-11-21 12:01

Köszönöm a receptet. Egyik kedvenc ételünk lett. Már többször elkészitettem. Nagyon finom!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-04-14 10:52

Szia Éva!
Mi is pont így ettük, ahogy a családod, önmagában, salátával. És isteni volt! A szalonna és pirított hagyma meg a tejszínes mártás hmm.... Most is megenném! Sztem hamarosan újra elkészítem.
Köszi ezt a remek receptet!
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-04-14 11:20

Editkém!
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett. Nálunk is nagyon menő, úgy ették, hogy májjal főétkezéshez, csak úgy nasinak meg salátával. "csak egy kicsit csipegetek" jelszóval. :-)))
Lehet, hogy növelnem kell az adagot. :-)))
Puszi, Éva

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2011-04-09 12:13

Hagyma (sok-sok!), szalonna, tészta - ez nekem azonnal bejön. A csirkemájat ki nem állhatom (ennek nagyon komoly oka van: egy régi-régi, legkedvesebb macskámat elkapta egy kutya, eltörte az állkapcsát, minden fogát ki kellett húzni. Ettől kezdve 7 évig elkapart csirkemájjal és ledarált hússal etettem szegényt. Gondolhatod, már a máj szagától is szédülök. Egyébként a macska mindezt fel se vette, boldog és vidám jószág volt.) De el tudom képzelni esetleg sült virslivel, az jó gyors.
Köszönöm az ötletet! Koszider

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-13 10:28

Kedves Koszider!
Jajj, nagyon rosszúl érintett amit írtál. Nekem is van egy tündéri cicám, Frici (aki már inkább Franciska :-)) és átérzem a problémát. Főleg, hogy a nagylányomnak van egy kutyusa és nagyon sokat vannak együtt, de szerencsére ők imádják egymást.
A máj helyett szerintem mindent készíthetsz hozzá, pikk-pakk elkészíthető egy fűszeres natúr csirkemell is, virsli, debreceni stb. Önmagában is nagyon finom, a családom ette simán, csak fejessalátával is.
Üdv.: Éva

1025
fusilli tészta 50 dkg
vöröshagyma 5 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
tojás 10 db
tejföl 2 dl
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
finomliszt 0.5 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
vaj 10 dkg
bacon 25 dkg
csirkemáj 12 db