r
Nosalty Logó

Gombás-burgonyás sertéspaprikás

Gabimami58
Gombás-burgonyás sertéspaprikás
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sertéspaprikáshoz

A galuskához

610
Kalória
26.1g
Fehérje
83.4g
Szénhidrát
18.7g
Zsír
375.8g
Víz
102.3g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sertéspaprikáshoz

A galuskához

Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sertéspaprikáshoz

A galuskához

Összesen 3661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sertéspaprikáshoz

A galuskához

Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    375.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5346.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    2078 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    500.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    2255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 3661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A sertéspaprikáshoz

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.
  2. A húst megmossuk és apró kockára daraboljuk, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, a krumplit is meghámozzuk, megmossuk, apró kockára vágjuk, majd félretesszük.
  3. Egy 3 literes lábosba az olajat beleöntjük, beletesszük a hagymát, kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, a húst és a krumplit is, majd kissé még így dinszteljük, állandó keveréssel.
  4. Végül hozzáadjuk a fűszereket és az őrölt pirospaprikát is, jól összekeverjük, és 1 liter hideg vízzel felöntjük, megkeverjük, majd lassú tűzön puhára főzzük.
  5. Közben míg fő, elkészítjük a habarást is, majd a megfőtt paprikásunkat behabarjuk, és állandó keveréssel sűrűre főzzük. Még melegen tálaljuk.
  6. Nokedli készítése: A hozzávalókkal együtt szokásos módon készítjük el.
  7. Végül melegen tálalva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 35 p

Ez egy különlegesen készített paprikás, mert ötletként készítettem krumplival, így nokedli nélkül kenyérrel is fogyasztható. Nagyon finom és laktató étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek