r
Nosalty Logó

Gombás-burgonyás sertéspaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Gombás-burgonyás sertéspaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sertéspaprikáshoz

A galuskához

Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sertéspaprikáshoz

A galuskához

Összesen 3661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sertéspaprikáshoz

A galuskához

Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5346.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    2078 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 3661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A sertéspaprikáshoz

A galuskához

Elkészítés

A sertéspaprikáshoz

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.
  2. A húst megmossuk és apró kockára daraboljuk, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, a krumplit is meghámozzuk, megmossuk, apró kockára vágjuk, majd félretesszük.
  3. Egy 3 literes lábosba az olajat beleöntjük, beletesszük a hagymát, kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, a húst és a krumplit is, majd kissé még így dinszteljük, állandó keveréssel.
  4. Végül hozzáadjuk a fűszereket és az őrölt pirospaprikát is, jól összekeverjük, és 1 liter hideg vízzel felöntjük, megkeverjük, majd lassú tűzön puhára főzzük.
  5. Közben míg fő, elkészítjük a habarást is, majd a megfőtt paprikásunkat behabarjuk, és állandó keveréssel sűrűre főzzük. Még melegen tálaljuk.
  6. Nokedli készítése: A hozzávalókkal együtt szokásos módon készítjük el.
  7. Végül melegen tálalva kínáljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2187
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 06.

Ajánló

Hétvégékre, és azoknak, akik szeretik a gombás ételeket, de nagyon jó házi bulikra is, finom, laktató étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-burgonyás sertéspaprikás
Gabimami58 139 recept

Ez egy különlegesen készített paprikás, mert ötletként készítettem krumplival, így nokedli nélkül kenyérrel is fogyasztható. Nagyon finom és laktató étel.

Hozzávalók

A sertéspaprikáshoz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!