r
Nosalty Logó

Gombapaprikás vörösboros muffinnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Gombapaprikás vörösboros muffinnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A vörösboros muffinhoz

Összesen 348 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A vörösboros muffinhoz

Összesen 1392 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A vörösboros muffinhoz

Összesen 113 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 348 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5319 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    3582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1392 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A vörösboros muffinhoz

Elkészítés

A gombapaprikáshoz

  1. Megtisztítjuk a gombát, felszeleteljük, megmossuk a paradicsomot, megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát és apróra kockázzuk.
  2. Olajon, csipet sóval és borssal üvegesre pároljuk a vörös- és fokhagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát és néhány másodpercig kevergetjük (ne égjen meg).
  3. A paprikára tesszük a paradicsomot, majd a gombát és 1 dl vizet aláöntünk.
  4. Fedő alatt puhára főzzük, közben elkészítjük a muffint.
  5. Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat).
  6. Összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, só, cukor, szódabikarbóna, sütőpor, majoranna).
  7. Összekeverjük a nedves összetevőket, mérőedényben kimérjük a tejet, beleöntjük a bort, az olajat és a felütött tojást, majd egyenletesen elkeverjük.
  8. A nedves összetevőket a szárazanyagokhoz öntjük és alaposan összekeverjük.
  9. A formákba kanalazunk a tésztát (a forma 3/4-éig).
  10. Az 5. pontban írt fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13306
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Receptműves ajánlásával  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombapaprikás vörösboros muffinnal
Receptműves 119 recept

Ezt az ételt meglepő módon az Ízek, imák, szerelmek című film inspirálta (melyre a Dívány.hu-n nyertem jegyet, ezúton is köszönet érte), pedig sem nem olasz, sem nem balinéz és bár vegetáriánus, még csak nem is indiai. A receptet a film által kiváltott érzelmek ihlették, vagyis bátran vállald fel önmagad, illetve hosszú-hosszú kitartó kereséssel találd meg önmagad, ki vagy, ki akarsz lenni, hogyan működsz... Az is jó, ha még nem tudod a választ, de legalább a kérdést már feltetted, akkor úton vagy :-) Visszatérve a recept létrejöttéhez, adott volt fél kiló gomba és egy tanácstalan "szakács", aki csak annyiban volt biztos, hogy a köret nem lesz nokedli. A nyitott hűtőajtónál állva megpillantottam egy üveg vörösbort és a perifériában láttam az edényszárítón a vadonatúj szerzeményű muffin-sütőformát. Heuréka, legyen a köret vörösboros muffin, íme...

Hozzászólások

P.

Üdv a fedélzeten! Gratulálok az els? megjelent receptedhez! Eszter

Receptműves

Nagyon köszönöm, már izgatottan vártam, küldök még sok-sok finomságot. Memi

Törölt felhasználó

Ezt az izgalmas párosítást!

Törölt felhasználó

Pont ezt akartam írni mézescsupor! Igen fantáziadús párosítás! Isten hozott itt az oldalon, további jó f?zést és szórakozást: Mrs Smith

Receptműves

Köszi :-)

Dacota

Ez a vörösboros muffin dolog nekem is nagyon tetszik. És a kép is nagyon széép! Üdvözlettel: Nóra

Receptműves

A férjem készíti a képeket, hobby-ból, köszi :-)

V2rider

Szia Receptm?ves! A napokban gondolkodtam,hogy kéne enni egy jó gombapaprikást és már muffint is régen sütöttem,erre tessék rátalálok a receptedre! Én f?ztem bele tejfölt is,mert hazafeléjövet a munkából álltam meg az üzletben gombáért,utána visszamentem teljfölért,mikor hazaértem találtam meg a receptedet. Köszi a receptet!

mizmortischa

Szia! Nekem valamiért nagyon zöldek lettek a muffinjaim viszont iszonyú finom volt (kép itt róla: https://www.instagram.com/p/BKBx1NbAJMu/?taken-by=mizmortischa Köszi a receptért!

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A vörösboros muffinhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!