Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás pennével

Gombapaprikás pennével
Gombapaprikás pennével
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántott gombát csináltam ma ebédre, és a tönköket nem akartam kidobni. A gombapaprikás pedig egy nagyon gyors és ízletes étel, gondoltam jó lesz egy kis pennével holnap ebédre. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát megpároljuk a szintén kockázott szalonnán (kevés olajat öntsünk alá). Ha megdinsztelődött megszórjuk a paprikával és fűszerezzük. Felöntjük kevés vízzel.
  2. Kétszer-háromszor visszaforraljuk a hagymás alapot, és csak utána tesszük bele a felaprított gombát. Még 5-10 percig együtt pároljuk.
  3. Ha már puha a gomba, behabarjuk a tejföl és a liszt keverékével. Ne felejtsük el a hőkiegyenlítést (a habarásba tegyünk 2-3 kanállal a gombás léből, hogy ne kapja össze a tejfölt a meleg)!
  4. Forraljuk 2-3 percig, és a végén tegyük hozzá a felaprított petrezselymet. Félpuhára főzött penne tésztával tálaljuk.
  5. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 29 052
elküldve: 4
receptkönyvben: 300
elkészítve: 19/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapörkölt, tejfölös gombapörkölt penne tésztával, gombapaprikás

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Giovanni
Giovanni Thu, 2013-08-29 04:27

A recept egyszeru es finom, gratulalok tovabi sok sikereket kivanok.
Giovanni.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-20 13:59

Nagyon jó ötlet volt, hogy a tönkökből ez a finomság lett elkészítve.:-))
Köszönöm, mentve..-))
Szép vasárnapot kívánok!

Éva-Anyóca

830
penne 25 dkg
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
kolozsvári szalonna 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kávéskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál