r
Nosalty Logó

Fehérboros-tejfölös-borsos resztelt gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros-tejfölös-borsos resztelt gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombához

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 759 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombához

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2277 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombához

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1069.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    3316 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2668 micro
Összesen 759 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3612.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    3209 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1089 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    960 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1564 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    411 micro
  • β-karotin
    9948 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    8005 micro
Összesen 2277 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    199 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

A gombához

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A gombához

  1. A hagymákat, petrezselymet aprítjuk, a paprikát felkockázzuk, a gombát szeleteljük.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a paprikát, végül a gombát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, és sózzuk, bőségesen megszórjuk borssal.
  3. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát.
  4. A gombára ráöntjük a bort, és hozzákeverjük a tejfölt.
  5. Leszűrjük a tésztát.
  6. Tálalunk. A tányérra szedünk a gombapörköltből és a tésztából, a tányér szélére helyezünk jégsalátaleveleket, rá egy paradicsomot, a tésztára pedig egy petrezselyemlevelet.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3592
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Egy finom, könnyű, olaszos tésztaétel, fehérborral megbolondítva.

Hozzávalók

A gombához

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...