Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaszószban főtt friss tészta

Gombaszószban főtt friss tészta
Gombaszószban főtt friss tészta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt igaziból a tészta a lényeg, és az, hogy a szószban főtt. Emiatt az alapból sokkal fűszeresebb gombaszószomat most nagyon enyhére készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát apróra vágjuk, és egy kevés olajon hirtelen lesütjük. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd teljesen elfőzzük a levét. Lesütjük megint, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel, a tejföllel, tejszínnel.
  2. Beletesszük a friss tésztát, és fedő alatt megfőzzük. (Fontos, hogy egy nagy átmérőjű serpenyőben készítsük az ételt úgy, hogy a szósz mindenhol érje a tésztát.)
  3. Keverjük hozzá a petrezselymet.
  4. A lángot elzárva hagyjuk még lefedve pihenni kb. 5 percig.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 531
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csiperkés tejfölös házi tészta, gombás tészta, vargányás paradicsomos házi tészta gombaszósszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-07-24 14:34

NAGYON guszta, Zilka! Érdekes, hogy én igy szószban még nem főztem tésztát, de ki fogom próbálni!!! Köszi az ötletet! T:)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-07-26 18:10

És ami még érdekesebb, hogy ezt pedig pont a te fedő alatt párolt töltött tésztádból találtam ki. Gondoltam, ha pici vízzel meg lehet párolni, akkor pici szósszal is :) Nagyon finom lett, egészen selymes puha.

csato
csato Wed, 2013-07-24 14:13

Szuper!Nincs a házi tésztának párja!Üdv Csató

636
tészta 40 dkg
csiperkegomba 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 3 dl
tejföl 2 dl
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
víz 2.5 dl