Céklalé

Céklalé

Leírás

A céklának, az egyik legegészségesebb gumós zöldségnek, (gyümölcscentrifugával) frissen préselt leve. Számos áldásos, gyógyító hatása közül az antioxidáns, láz-és fájdalomcsillapító hatását érdemes kiemelni, de emésztési problémákra is természetes megoldást nyújt. Jelentős ásványianyag-és nyomelemtartalma miatt is javasolt fogyasztani, akár magában, vagy ételek, italok készítéséhez felhasználva. Süteményekhez, turmixokhoz adhatjuk, illetve bíborvörös színe kitűnő természetes ételfestékké teszi.

Mikor vegyem

Télen, nyáron.

hogyan tároljam

A frissen préselt céklalevet legjobb, ha azonnal fogyasztjuk vagy felhasználjuk. Ha mégsem, zárható üvegben tartsuk hűtőben, és pár napon belül használjuk fel.

15 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek