Céklalé

A céklának, az egyik legegészségesebb gumós zöldségnek, (gyümölcscentrifugával) frissen préselt leve. Számos áldásos, gyógyító hatása közül az antioxidáns, láz-és fájdalomcsillapító hatását érdemes kiemelni, de emésztési problémákra is természetes megoldást nyújt. Jelentős ásványianyag-és nyomelemtartalma miatt is javasolt fogyasztani, akár magában, vagy ételek, italok készítéséhez felhasználva. Süteményekhez, turmixokhoz adhatjuk, illetve bíborvörös színe kitűnő természetes ételfestékké teszi.
Télen, nyáron.
A frissen préselt céklalevet legjobb, ha azonnal fogyasztjuk vagy felhasználjuk. Ha mégsem, zárható üvegben tartsuk hűtőben, és pár napon belül használjuk fel.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
8 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
cukor
8 g
vitaminok
Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.
Szekeres DóraJön-jön-jön a (valamivel) olcsóbb paradicsom szezonja, tegyük bele levesekbe, egytálételekbe, főzzük tésztákba, és használjuk püré helyett is! Szeretitek, ugye? Főzzetek velünk ezen a héten is!
NosaltyA balatoni gasztronómia évről évre egyre színesebb képet mutat. Míg minden szezonban nagy port kavarnak az aktuális szállás-, strandbelépő- és lángosárak, nem telik el év figyelemreméltó új helyek bejelentkezése nélkül. Hat új hely hat különböző stílusban, avagy csúcsgrill, Bíró Lajos-féle óriási rántott hús és kultúrbüfé a Balaton körül.
NosaltyBizony, nemcsak a felülések kellenek ahhoz, hogy lapos hasat villanthass a strandon, az étkezésedre is oda kell figyelned.
A különleges gyümölcs nemcsak a fogyásban segít, de más kedvező egészségügyi tulajdonsággal is bír.
Ha nincs otthon klímád, akkor ez az izzasztó hőség még kellemetlenebb tud lenni. Szerencsére van pár tippünk, hogyan hűtsd le az otthonodat.