Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Camembert hagymával pácolva

Camembert hagymával pácolva
Camembert hagymával pácolva
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az aromás, lágy sajtokat. Azokat az időket idézik, amikor kisgyerkőc koromban a Nagypapám, aki a családban egyedüliként szerette az ilyesféle különlegességeket, a Pálpusztai ultrabüdös sajtfalatokat próbálta megszerettetni velem. Mivel imádtam az öreget, a kedvéért megkóstoltam a sajtot, bár olyan szaga volt, mint a 3 napos szemétnek. De abszolút sikert aratott, mert rájöttem, hogy finom! Innentől kezdve én is lelkes fogyasztó lettem, a család többi részének nagy megdöbbenésére, így a továbbiakban együtt csodabogárkodtunk a Nagypapámmal. És bár az öreg azóta már nincs velünk, bármikor megérzem a lágy, aromás sajtok ízét, mindig eszembe jut, milyen jókat ettünk együtt. 

Szóval azóta vonzódom ezekhez a csodás sajtokhoz. Ezzel a pácolással pedig adhatunk nekik egy dupla csavart, amivel még durvább lesz az ízhatás. A pácolási módszerrel először egy barátnőm konyhájában találkoztam. A ránézésre bizarr keveréktől első körben kissé ódzkodtunk, aztán az első kóstolás meghozta a sikert. Háromszor szedtem újra belőle! Azóta én is rendszeresen készítem itthon, hiszen hetekig eláll a hűtőben, és bármikor lehet egy istenit vacsizni belőle. Megállja a helyét hideg előételként is, de kis pirítóskenyérrel és egy pohár Chardonay-val isteni vacsi rohanós hétköznap estékre is. Hétvégén elkészítem, hétközben pedig bármikor partiképes! :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Hétvégén elkészíthető, és egy-egy hétköznap este már nincs vele más teendő, mint elővenni a hűtőből és csipegetni belőle. Egy pár szelet pirítóssal és egy pohár borral remek vacsi akkor, amikor se kedvünk, se időnk egy túlhajszolt nap végén sütni-főzni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot tortaszerűen 6-8 szeletre vágjuk. Minél jobb minőségű sajból csináljuk, annál finomabb!
  2. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
  3. Az 1/4-ed darab kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk.
  4. Keresünk egy tálat, amiben az egész keverék várhatóan kényelmesen elfér, és összeállítjuk a sajtunknak az ágyikót.
  5. Kevés olívaolajat öntünk a tál aljára, majd lazán rászórjuk a hagyma egyik felét és a paprikacsíkokból egy keveset. Jól megsózzuk, megborsozzuk, és egy teáskanálnyi fehérborecettel meglocsoljuk. Az ecetből tényleg elég ennyi, mert nem szeretnénk, ha külön éreznénk az ízét, hanem csak annyi kell, hogy megszelídítse kicsit a hagyma durva erősségét.
  6. A hagymás paprikás rétegre szép rendben rárakosgatjuk a sajtszeleteket, majd takaróként jöhet a tetejére lazán a maradék hagyma és paprika.
  7. Ha összeállt a keverékünk, még egyszer sózzuk és borsozzuk, majd annyi olívaolajjal öntjük föl, hogy ellepje az egészet.
  8. Lefedjük a tálunkat, hogy ne eregesse a hagyma az illatanyagait, majd betesszük a hűtőbe legalább 1 napra, hogy az ízek gyönyörűen egymásba habarodjanak. A sajt át fogja venni a hagyma isteni zamatát, és a paprika édeskés aromáját, a zöldségágyat pedig a sajt mellé vidáman, lelkiismeretfurdalás nélkül kanalazhatjuk, hiszen a hagyma ebben a pihenőben jócskán megszelídül. Akár 1 hétig is boldogan eláll a hűvösben, sőt, az idő jót tesz neki, hiszen az ízek egyre inkább összefonódnak az idő múlásával.
  9. Pirítós kenyérrel csodás vacsi!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 032
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

cirpi

Mióta szakács: 2012.04.10.
13 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas

egyéb elnevezések

hagymás camembert, zöldségekkel pácolt sajt, camembert tapas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1164
camembert sajt 250 g
vöröshagyma 1 nagy fej
piros kaliforniai paprika 0.25 db
fehérborecet 1 tk
olívaolaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint