Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes puncstorta

Gluténmentes puncstorta
Gluténmentes puncstorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A puncstorta igazi ünnepi sütemény is lehet, ha az ember rááldozza az időt, és ki is díszíti szépen. Ez a verzió gluténmentes, és belül igazán gyümölcsös… na meg csodaszép!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze egy tálban a tészta hozzávalóit, és süssük készre két részletben, 170 fokon, 15-20 perc alatt, egy 18 cm-es tortaformában. Ha jól dolgoztunk, a masszánk elég ragacsos lesz, és sütés közben jól felpúposodik.
  2. Az egyik kész sütinek vágjuk le a tetejét, csak az alját hagyjuk meg egyben, egy vékony szeletet, ami a torta alapja lesz. A többi tésztát tépkedjük és morzsoljuk össze. Nyugodtan hagyhatunk nagyobb darabokat is benne, ezek jól mutatnak majd a végén, a szeletelésnél.
  3. Turmixoljunk össze fél liter meggybefőttet (a meggy is és a leve is kell) és rumaromával, valamint a mazsolával együtt adjuk a tésztához. Óvatosan adagoljuk, lehet, hogy neked kicsit kevesebb is elég lesz, nem kell totálisan eláztatni vele a tésztát, csak egy darabos masszát kell, hogy kapjunk.
  4. Tegyük az alaplapot a kapcsos tortaformába, és öntsük rá a tölteléket, majd egy estét, de minimum fél napot hagyjuk hűtőben dermedni.
  5. Ha tortaformára szilárdult a masszánk, vegyük ki a formából, és vonjuk be fondanttal (kövessük a dobozon lévő utasítást). Mi előtte meg is színeztük, hogy rózsaszín legyen. A végén pedig még dekorgyöngyökkel és koktélcseresznyével turbóztuk a megjelenését.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 191
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puncsos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1187
gluténmentes lisztkeverék 43 dkg
gesztenyeliszt 8 dkg
barna cukor 12 dkg
tej 1.5 dl
vaj 2 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
citromlé 1 ek
1 csipet
mazsola 5 dkg
meggybefőtt 50 dkg
rumaroma 30 ml
cukorfondant 45 dkg
ételfesték 3 csepp
dekorgyöngy 3 ek
koktélcseresznye 8 db