r
Nosalty Logó

Puncsos szívtorta gyerekeknek - Puncstorta 7.

NS
Puncsos szívtorta gyerekeknek - Puncstorta 7.
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

377
Kalória
8.7g
Fehérje
40.8g
Szénhidrát
19.1g
Zsír
27.5g
Víz
113.5g
Koleszterin
727.5mg
Élelmi rost
25g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 3020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3655.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    326.3 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 3020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez a pudingot előre megfőzzük, de kevesebb tejet, csak 4 dl-t teszünk bele, és jó sűrűre főzzük. Hagyjuk alaposan kihűlni!
  2. Addig a tésztához a tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a habverés felénél hozzáadjuk az 5 ek cukrot, valamint belecsorgatjuk a fél citrom levét, és belereszeljük a héját.
  3. A sárgáját az egy csomag vaníliás cukorral kikeverjük.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  5. Mikor kemény a habunk, hozzákeverjük a sárgáját, majd beleforgatjuk alaposan a lisztet. Megpróbáljuk egyneművé kavarni.
  6. Kivajazott formába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Ha kisült, kifordítjuk a formából, és megvárjuk, míg kihűl.
  8. Addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset kiveszünk belőle a habzsákos díszítéshez.
  9. A kihűlt, dermedt pudingot beledolgozzuk a kemény habba, így kapjuk a krémet.
  10. Ezt követően kettévágjuk, és a krémet beletesszük, majd ha rákerült a torta teteje is, az egész tortát kívülről is alaposan bekenjük.
  11. Ezután következik a díszítés, mely teljesen a készítő fantáziájára van bízva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 4 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nővérem kislányának 3. születésnapjára készítettük közösen. Igazi "csajos" torta, kislányoknak ideális. Nagyon hamar elkészül, igazán nem nagy kihívás.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek