r
Nosalty Logó

Gluténmentes lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Gluténmentes lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 833 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 4993 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 151 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2367 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2288 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 833 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    353.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9688.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    3381 mg
  • Nátrium
    3129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1694.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2393 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14201 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    13726 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 4993 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 151 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

Ragu

  1. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt répát és zellert. Megszórjuk friss, aprított bazsalikommal.
  2. Beletesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, ízesítjük a szárított fűszerekkel, majd beleöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük a ragut.

Besamel

  1. A besamelhez a laktózmentes vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a laktózmentes tejjel. Megsózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. Beleszórunk egy jó adag sajtot, és hagyjuk beleolvadni. Ezt a receptet egyébként tejmentesen is el lehet készíteni: margarinnal, alternatív tejjel és valamilyen növényi alapú sajttal, vagy akár anélkül.

Összeállítás

  1. Egy közepes jénaiban összeállítjuk a lasagnét. A sorrend: besamel, ragu, tészta, és így rétegezzük tovább. A tetejére besamel megy, rá laktózmentes trappista és pofátlanul sok parmezán.
  2. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, ha nem egyenletesen a sütőnk, fordítsuk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó negyed órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik és nem lehet szépen kitálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 17980
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 03.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Gluténmentes lasagne
Gerzsenyi Flóra 421 recept

A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Ráadásul ugyanolyan könnyű glutén- és laktózmentesen elkészíteni, mint hagyományos alapanyagokból, a hozzávalók ma már gond nélkül beszerezhetőek kisebb-nagyobb szupermarketekben is.

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...