r
Nosalty Logó

Gluténmentes lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Gluténmentes lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 843 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 5053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 153 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2367 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2288 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 843 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    385.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11378.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    599 mg
  • Kálcium
    2464 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    4326 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1743.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2393 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    125 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1412 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14201 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    13726 micro
  • Lut-zea
    2579 micro
Összesen 5053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 153 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

Ragu

  1. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt répát és zellert. Megszórjuk friss, aprított bazsalikommal.
  2. Beletesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, ízesítjük a szárított fűszerekkel, majd beleöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük a ragut.

Besamel

  1. A besamelhez a laktózmentes vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a laktózmentes tejjel. Megsózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. Beleszórunk egy jó adag sajtot, és hagyjuk beleolvadni. Ezt a receptet egyébként tejmentesen is el lehet készíteni: margarinnal, alternatív tejjel és valamilyen növényi alapú sajttal, vagy akár anélkül.

Összeállítás

  1. Egy közepes jénaiban összeállítjuk a lasagnét. A sorrend: besamel, ragu, tészta, és így rétegezzük tovább. A tetejére besamel megy, rá laktózmentes trappista és pofátlanul sok parmezán.
  2. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, ha nem egyenletesen a sütőnk, fordítsuk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó negyed órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik és nem lehet szépen kitálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 16283
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes lasagne
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Ráadásul ugyanolyan könnyű glutén- és laktózmentesen elkészíteni, mint hagyományos alapanyagokból, a hozzávalók ma már gond nélkül beszerezhetőek kisebb-nagyobb szupermarketekben is.

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!