r
Nosalty Logó

Gluténmentes lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Gluténmentes lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 843 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 5053 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 153 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2367 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2288 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 843 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    385.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11378.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    599 mg
  • Kálcium
    2464 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    4326 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1743.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2393 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    125 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1412 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14201 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    13726 micro
  • Lut-zea
    2579 micro
Összesen 5053 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 153 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

Ragu

  1. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt répát és zellert. Megszórjuk friss, aprított bazsalikommal.
  2. Beletesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, ízesítjük a szárított fűszerekkel, majd beleöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük a ragut.

Besamel

  1. A besamelhez a laktózmentes vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a laktózmentes tejjel. Megsózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. Beleszórunk egy jó adag sajtot, és hagyjuk beleolvadni. Ezt a receptet egyébként tejmentesen is el lehet készíteni: margarinnal, alternatív tejjel és valamilyen növényi alapú sajttal, vagy akár anélkül.

Összeállítás

  1. Egy közepes jénaiban összeállítjuk a lasagnét. A sorrend: besamel, ragu, tészta, és így rétegezzük tovább. A tetejére besamel megy, rá laktózmentes trappista és pofátlanul sok parmezán.
  2. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, ha nem egyenletesen a sütőnk, fordítsuk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó negyed órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik és nem lehet szépen kitálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 12664
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gluténmentes lasagne
Gerzsenyi Flóra 228 recept

A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Ráadásul ugyanolyan könnyű glutén- és laktózmentesen elkészíteni, mint hagyományos alapanyagokból, a hozzávalók ma már gond nélkül beszerezhetőek kisebb-nagyobb szupermarketekben is.

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.