r
Nosalty Logó

Lasagnarolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztina67
Lasagnarolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    687 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    455 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5474 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    11303 micro
Összesen 607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10006.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2749 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    4056 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2770 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    1822 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1289 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    941 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21898 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    45210 micro
Összesen 2420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3006 micro
  • Lut-zea
    2445 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós, lobogó vízben "al dente" megfőzzük. Nem szabad puhára főzni, mert akkor szakad és nem lehet majd szépen tekerni. Akkor jó, ha még nincs teljesen átfőve.
  2. Ha megfőttek a tésztalapok, óvatosan kiszedjük őket a vízből, és egy deszkára lefektetjük mindet.
  3. Egy serpenyőben kevés olívaolajon lepároljuk a friss spenótot, amit ízesítünk a reszelt fokhagymával. Ha megpárolódott, deszkára borítjuk és késsel felaprítjuk.
  4. Egy tálba tesszük a ricottát, hozzáadjuk a spenótot, a tojásokat, a reszelt parmezánt, sót, borsot és a vágott bazsalikomot. Összekeverjük.
  5. A tésztalapokra elosztjuk a tölteléket, majd feltekerjük őket. Egy sütőtál aljára öntjük a 3/4 rész paradicsomszószt, ráültetjük a tekercseket, tetejükre rákanalazzuk a maradék szószt, majd megszórjuk egy kevés reszelt parmezán sajttal. 180 °C-fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük az ételt. Tálaláskor még szórunk rá parmezánt és bazsalikommal díszítve kínáljuk. Nagyon finom, igazi olasz tészta étel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4139
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagnarolád
Krisztina67 20 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...