r
Nosalty Logó

Gnocchi bolognai paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Gnocchi  bolognai paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 2671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5189 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    176.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10376.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    2208 mg
  • Nátrium
    6908 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1898.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7754 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    41516 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 2671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1464 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A raguhoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben kb. 40 perc alatt nagyon puhára főzzük (így könnyebb vele később dolgozni).
  2. Amíg a krumpli puhul, elkészítjük a ragut.
  3. Ehhez egy kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük a nagyon apróra vágott vöröshagymát.
  4. Rádobjuk a darált marhahúst, kicsitkevergetjük, amíg kinem fehéredik, sózzuk, borsozzuk.
  5. Utánaküldjük a hámozott paradicsomot és anagyonpici kockákra vágott sárgarépát.
  6. Nagyon apróra vágjuk a fokhagymagerezdeket és a bazsalikomlevélkéket, és ezt is a raguhoz keverjük, lefedjük, és néha megkeverve főzzük.
  7. Félidőben (kb. 25 perc elteltével) hozzáöntjük a paradicsomlevet.
  8. Még kb. 20 percig kis lángonfőzzük, amíga szósz be nem sűrűsödik.
  9. Mire elkészülünk a raguval, a krumpli is nagyon puhára főtt.Ekkor krumplinyomóval nagyon jólösszetörjük (hogy ne maradjanak benne darabkák), és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  10. Ha kihűlt, beleütjük a tojást, sózzuk, és fokozatosan hozzákeverjük a búzadarát.
  11. Ha nudli jellegű a massza (formázható, de nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen vékony, kissé laposrudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjű), és késsel kb. 2 cm-es nudlikat vágunk le belőle.
  12. Anudlikat lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a felszínre( kb. 3-5 perc), szedőkanállal kivesszük őket. Nem szabad egyszerre túl sokat tenni a vízbe, mert hajlamosak összeragadni, és akkor nem nagyon tudunk velük mit kezdeni!
  13. Leöblítjük, és a forró raguhoz keverjük őket.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24217
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 07.

Ajánló

Én sajnos most elfelejtettem beszerezni, de parmezánforgáccsal megszórva az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részemről azóta szeretnék házilag gnocchit gyártani, mióta először láttam, ahogy a Keresztapa 3-ban Andy Garcia Sophia Coppolát tanítgatja a kis nudlik készítésére...És igen, lehet boltban kész gnocchit kapni, valóban sokkal egyszerűbb belezuttyantani a forró vízbe, mint krumplit nyomingolni, és búzadarával kevergetni, meg azt saccolni, vajon jó-e már az állaga. De ha az ember nem rohan, és finomat akar csinálni, aztán jó társaságban, vidáman, beszélgetve elfogyasztani, akkor megéri vele szöszmötölni! Akárcsak a többi olasz receptem, ez is Marta barátnőm nagymamijától származik. A ragu már régi társam, kicsit innen-kicsit onnan jött, mióta 18 éves koromban pár próbálkozás után leszoktam az üveges borzalomról, azóta így csinálom. Úgyhogy ebben a receptben az olasz krumplinudli találkozik egy olasz ragu közép-európai verziójával. Egyébként, a gnocchi nagyon laktat, és lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de tényleg elég 8 főnek... azért egy kis desszert még belefér utána! :)

Hozzávalók

A gnocchihoz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek