Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Glutén- és laktózmentes meggyszósz rizzsel, sült csirkecombbal

Glutén- és laktózmentes meggyszósz rizzsel, sült csirkecombbal
Glutén- és laktózmentes meggyszósz rizzsel, sült csirkecombbal
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki laktóz- és gluténérzékeny, vagy diétázik. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet a fűszerekkel feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Ha megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük. (Az egész fűszereket előtte vegyük ki.)
  2. Behabarjuk, keményítőt kikeverjük kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő meggyre öntjük, összekeverjük. Felforraljuk, és kész a meggyszósz.
  3. A rizst megmossuk, és 2 bögre hideg vízzel sóval, ételízesítővel feltesszük főni lassú tűzön, fedő alatt, puhára főzzük. Rövid ideig állni hagyjuk ,hogy a rizsszemek megdagadjanak és pörgősek legyenek.
  4. A petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon, megfuttatjuk, és belekeverjük a rizsbe.
  5. A csirkecombokat besózzuk, és megszórjuk ételízesítővel.
  6. Kevés olajon és vízzel megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Együtt tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 405
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szekeres Lajosné Klári

Mióta szakács: 2016.03.04.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: „Minden ízében egészség!” receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke meggymártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

481
meggy 60 dkg
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 8 db
cukor 4 ek
kukoricakeményítő 1 evőkanál
jázmin rizs 1 bögre
víz 4 dl
petrezselyem 1 csokor
csirke alsócomb 4 db
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
szőlőmagolaj 2 ek
ételízesítő 2 kávéskanál