r
Nosalty Logó

Glutén- és laktózmentes meggyszósz rizzsel, sült csirkecombbal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
Glutén- és laktózmentes meggyszósz rizzsel, sült csirkecombbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4867.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    3517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3303 micro
Összesen 1930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet a fűszerekkel feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Ha megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük. (Az egész fűszereket előtte vegyük ki.)
  2. Behabarjuk, keményítőt kikeverjük kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő meggyre öntjük, összekeverjük. Felforraljuk, és kész a meggyszósz.
  3. A rizst megmossuk, és 2 bögre hideg vízzel sóval, ételízesítővel feltesszük főni lassú tűzön, fedő alatt, puhára főzzük. Rövid ideig állni hagyjuk ,hogy a rizsszemek megdagadjanak és pörgősek legyenek.
  4. A petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon, megfuttatjuk, és belekeverjük a rizsbe.
  5. A csirkecombokat besózzuk, és megszórjuk ételízesítővel.
  6. Kevés olajon és vízzel megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Együtt tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 997
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Glutén- és laktózmentes meggyszósz rizzsel, sült csirkecombbal
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Aki laktóz- és gluténérzékeny, vagy diétázik. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...