r
Nosalty Logó

Borskérges karaj meggymártásban párolva

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szabó Richárd
Borskérges karaj meggymártásban párolva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1206 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6025 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1206 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    427.4 g

Zsír

  • Összesen
    336.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10838.1 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    532 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    4334 mg
  • Nátrium
    5209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1406.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    1147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 6025 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész karajt hártyázzuk le. Készítsünk egy fűszerkeveréket sóból, durva borsból, cayenne borsból, majorannából, kakukkfűből. Dörzsöljük be a karajt vele, majd olajjal locsoljuk meg, tekerjük egy zsír papírba, és pácoljuk egy éjszakát.
  2. Hevítsünk olajat, majd közepes lángon lassan pirítjuk az egész karajt minden oldalról. Ha aranybarnára sült, akkor előmelegített sütőben sütjük azzal a szafttal együtt, ami a serpenyőben keletkezett pirítás közben alufólia alatt 150-160 fokon.
  3. Közben a meggyet kevés vízzel hígítva feltesszük főni. Cukorral ízesítjük.
  4. Ha teljesen átsült a karaj, felszeleteljük. Ezután a meggymártásban rózsaszínűre pároljuk. Kivesszük a karajokat, és kevés hideg vízzel kikevert keményítővel besűrítjük a mártást.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1718
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 29.

Ajánló

Köretnek fűszeres steak burgonyát ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabó Richárd 19 recept

Szűkös már a hónap vége? Nézz be a fagyasztó aljába, és hasonlókat alkothatsz, mint ezt a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek